Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, akademik ve idari personel katıldı. Akademik ve İdari Kurul Toplantısı'nda yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar, akademik ve idari personelle ilgili gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Kırışık, Sağlık Bilimleri Fakültesinin son derece önemli bir fakülte olduğunu belirterek, "Özellikle son zamanlardaki öğrenci projeleri, 2209 projelerindeki başarılar gerçekten takdire şayan. Üniversitenin bilimle akademiyle araştırmayla iç içe olmasını, önceliklerinin bilim olmasını istiyoruz. Bilim önceliğimiz değilse o zaman akademik faaliyetlerimizde de ciddi eksiklikler ortaya çıkacaktır. Hangi akademik konumda olursak olalım mutlaka bilimi ilk sıraya almak, bilimsel çalışmaları önemsemek zorundayız. Bilimi merkeze alan bir yaklaşımımız, bir tarzımız var. İnşallah üniversitemizin hem Türkiye’deki hem de dünyadaki bilimsel sıralamasını çok ciddi ölçekte artırmak istiyoruz” dedi.

Üniversitenin çok güçlü bir akademik kadrosunun olduğunu vurgulayan Rektör Kırışık, "Bu akademik kadro çok büyük işleri başarabilecek bir güce, birikime sahip. Bunu yapabileceğimize ben çok kolay ve rahat bir şekilde inanıyorum. O kadar güçlü bir akademik kadro ilk 20'ye rahatlıkla girebilecek bir potansiyele sahip. Bunun için hem öz güvene ihtiyacımız var hem de motivasyona ihtiyacımız var" diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Işık Andsoy, Sağlık Bilimleri Fakültesinin fiziki ve akademik durumu hakkında bilgi verdi.