Karabük'te süper lig hasreti sona erdi. Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü ( Karabük Yenişehir GSK ) play off mücadelelerini başarı ile tamamlayarak Hentbol Süper Ligi'ne çıkmaya hak kazandı. 

Süper lig parolası ile kısıtlı imkanlarla kendi evinde ve deplasman zorlu mücadelelerin ardından play off maçlarına çıkmaya hak kazanan Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü süper lige çıkarak Karabük'ün lig hasretini sona erdirdi. Özellikle ligin ikinci yarısında süper lige çıkmak için var gücü ile mücadele eden temsilcimiz zorlu süreci başarı ile tamamlayarak şampiyon olmaya hak kazandı.

Play off maçlarından alnının akı ile çıkmayı başaran Karabük Yenişehir GSK son maçından galibiyetle ayrı k şampiyon olmayı başardı. Süper Lig yolunda Tokat'ta gerçekleştirilen müsabakalarda Karabük temsilcimiz çıktığı 4 maçtan 3'ünü kazanmayı başardı. Son maçta Seyhan Belediyespor'u 5 farkla yenerek şampiyon olmayı başardı.

Karabük temsilcimizin Tokat oynadığı maçların tamamı ise şu şekilde;

1955 Batman BLD. 37 : 39 Karabük Yenişehir GSK

Karabük Yenişehir GSK 34 : 33 Ordu Gençlerbirliği

Mihalıççık SK 45 : 23 Karabük Yenişehir GSK. 

Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü 3025 Seyhan Belediyespor

"Amacımız Süper Lig'de Kalıcı Olmak"

Süper Lige çıkmak için zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade eden kulüp başkanı Erol Sütcü Karabük Derin Haber'e yaptığı özel açıklamada ilimzi başarılı bir şekilde temsil etmek için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Başkan Erol Sütcü yaptığı açıklamada; "4 yıldır maddi manevi bütün güçlüklerle uğraştık didindik, bugün emeklerimizin karşılığını aldık. Çok mutluyuz, inşallah daha iyi günlere ulaşacağız. Bizim amacımız Süperlig de kalıcı olmak. Kentimizi layıkıyla en iyi şekilde temsil etmek. Bu konuda büyüklerimizden valimiziden milletvekillerimizden belediye başkanımızdan destek gördük. Bundan sonra da desteklerini esirgemesinler. Yüzlerini kara çıkartmadık, bundan sonra da çıkarmayacağız." şeklinde konuştu.

"Şampiyon Takıma Tebrik Mesajları"

Öte yandan Süper Lige çıkmayı baraşan temsilcimize Karabük protokolünden de tebrik mesajı yağdı.

Karabük Valisi Fuat Gürel yaptığı açıklamada; "İlimizi önümüzdeki sezon Hentbol Süper Ligi'nden temsil etme hakkı kazanan Karabük Yenişehir Spor Kulübümüzün bu başarısında emeği bulunan sporcu, teknik heyet, idarecilerini tebrik ederim ifadelerini kullandı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; "Şehrimizi önümüzdeki sezon Hentbol Süper Liginde temsil etme hakkı kazanan Karabük Yenişehir Spor Kulübümüzün bu başarısında emeği bulunan sporcu, teknik heyet ve idarecilerini tebrik ediyor, yeni sezonda başarılar diliyorum." şeklinde açıklamarda bulundu.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven yaptığı açıklamada ise; "Karabük Yenişehir Gençlik Spor Kulübümüzün Hentbol Süper Ligine yükselmesi nedeniyle , başta sporcularımız olmak üzere , tüm teknik ekip ve idarecilerimizi tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Derin TV ve Karabük Derin Haber ailesi o k başta ekip arkadaşımız Emrehan Sütcü olmak üzere Karabük Yenişehir GSK ekibini tebrik eder, süper lig yolunda temsilcimize başarılar dileriz.

" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">