Karabüklü 50 Üniversite öğrencisine burs verilecek.

Karabük'ün tanınmış ailelerinden Karagül ailesi adına iş insanı Murat Karagül bu yıl 50 öğrenciye burs vereceklerini açıkladı. Karagül Karabük Derin Haber'e yaptığı açıklamada;

"Bunca ekonomik sıkıntılara, geçirdiğimiz sel felaketi zararlarımıza rağmen toparlandık. Toparlanmaya, işimizi daha iyi yapmaya devam ediyoruz. Bu kent bizim. Bu kentin çocukları da bizim. Oturduk ailece düşündük. Gerçekten bu dönemde üniversite de çocuk okutmak çok daha zorlaştı. Karınca kararınca, yöremizin üniversite de okuyan çocuklarına destek olalım istedik. Başka illerde üniversite kazanmış, başarılı, tercih edilen bölümleri kazanmış öğrencilerimizden müracat edenlerin arasından 50 öğrenciye bir yıl boyunca 500 TL burs desteği sağlamaya karar verdik. Müracaatları bizatihi değerlendireceğiz. Mezun olduklarında ülkemize hizmet edecek, iyi yerlere gelebilecek bu çocuklarımızı desteklemek bizim boynumuzun borcu olsa gerek. " dedi.

Öte yandan yoğun talep olabileceğini tahmin ettiklerini belirten Karagül, bu miktarın artması konusunda çalışma yapacaklarını ayrıca yöremizdeki diğer iş insanlarınıda aynı şekilde teşvik edeceklerine inandıklarını söyledi.