Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 1 milyar dolarlık kripto para operasyonunda gözaltına alınan Karabüklü iş insanı Ferhat Kaplan, serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz hafta sonu, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Karabük’ün de aralarında bulunduğu 21 ilde geniş çaplı bir kripto para dolandırıcılığı operasyonu düzenledi. Bu operasyon kapsamında 127 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, Karabük’ten halı yıkama firması sahibi Ferhat Kaplan da bulunuyordu.

Ankara’ya götürülen Kaplan, sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. Kaplan’ın avukatları tarafından yapılan açıklamada, müvekkillerinin savcılık ifadesi sonrası serbest kaldığı ve suçsuz olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından operasyon hakkında yapılan açıklamada, “Smart Trade Coin isimli sözde kripto varlık alım/satım platformu üzerinden ‘Sıfır Risk İle Yüksek Kazanç’ vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şahıslara yönelik ‘SİBERGÖZ-42’ operasyonları düzenlendi. 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettiği tespit edilen ve uluslararası dolandırıcılık eylemi gerçekleştiren 127 şüpheli yakalandı” denildi.

Kaplan’ın avukatlarının açıklaması, operasyonun geniş kapsamı ve suçlamaların ciddiyeti göz önüne alındığında dikkat çekici bulunuyor. Kaplan’ın serbest bırakılması, operasyonun Karabük ayağında dikkat çeken bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Editör: Haber Merkezi