Karabüklü öğrenciler Hawaii Adaları'ndaki Pan-Starrs teleskobunun orijinal verilerini inceleyerek astronomik keşifler yapacak.  Türkiye'den 15 okulun katılım hakkı elde ettiği ulus rası Arsteroid Keşif Kampanyasının ulusal ayağına Karabük'ten iki öğrenci katılmaya hak kazandı. Karabük Bilim Sanat Merkezi'nde öğrenci olan Melek Şahin ve Ahsen Nur Ünal projeye katı k astronomik keşifler yapma şansını elde etti.

Karabük BİLSEM Sınıf Öğretmeni Kemal Ersay takım liderliğinde öğrenciler 1 Nisana kadar gözlemler veri seti incelemeleri yapacak. Yeni veri setleri geldikçe hem inceleme hem de hiç keşfedilmemiş bir Asteroid'i keşfetme şansı bulacak.

"İlimiz Adına Farkındalık Kazandıracak Bir Etkinlik Olacak"

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Asteroid Kampanyasına katılmaya hak kazanan öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, "Asteroid Keşif Kampanyası İlimiz adına farkındalık kazandıracak bir etkinlik olacaktır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi okuyan, analiz edebilen, düşünen, üreten ve keşfeden bir nesil yetiştirme yolunda atılan adımların meyvelerini alıyoruz. Kampanyaya katılım sağlayan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.