Elektrik faturaları ülke genelinde olduğu gibi Karabük'te de tartışılan konuların başında geliyor. Özellikle yılbaşından sonra gelen zamların ardından birçok vatandaş elektrik faturalarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak duruma tepki göstermişti. Bununla beraber elektriğe gelen zamların ardından vatandaşlar faturalarını ödemekte zorluk çekiyor. Karabük esnafı ve vatandaşlar da faturalar karşısındaki tepkilerini Karabük Derin Haber aracılığı ile aktardı. 

Türkiye yeni yıla doğalgaz, akaryakıt ve elektrik zamlarıyla girdi. Yılın ilk elektrik faturalarındaki artış ise Türkiye'nin dört bir yanından tepki çekti. Elektrik faturalarına gelen % 127'lik zam oranı sonrası vatandaş zor günler yaşıyor. Vatandaşlar, peş peşe yapılan zamların ardından gelen faturalar karşısında ne yapacağını şaşırdı. Özellikle elektrik faturasına yapılan zamla birlikte gelen faturalar ilimizde asgari ücretlinin ve esnafın belini büktü.

Ülkenin dört bir yanından vatandaşlar farklı yöntemlerle gelen zam tepki gösterdi. Özellikle faturaları yakarak tepkisini gösteren tüketiciler yetkililerden zamların geri çekilmesini istedi.

Öte yandan tüm Türkiye'de olduğu gibi Karabük halkıda elektrik faturalarına tepki gösteriyor. Karabük Derin Haber o k, elektrik faturalarına yapılan zamlarla ilgili vatandaşların düşüncelerini sorduk.

"Vatandaşa Sorduk, Bin Ah İşittik"

Karabük Derin Haber'e konuşan vatandaşlar, bir önceki ay ile bu ay gelen elektrik faturaları arasındaki fahiş fiyat karşısında zorlandıklarını dile getirdi. Karabüklüler tepkisini şu ifadelerle açıkladı: "700 lirayı geçmeyen faturamız bu ay 1710 lira geldi ve hepsinin zamlı olmadığı söylendi. Esnafın durumu ortada. bu gidiş nereye kadar böyle olacak. Nasıl para kazanacağız, nasıl çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını kazanacağız. Nasıl işçi çalıştıracağız, sigorta ödeyeceğiz. Ayakta durmaya çalışıyoruz kendi karnımızı zor doyuruyoruz." "Yapılacak hiçbir şey kalmadı. Devletten bir medet umsak da çaresine bakılmıyor. Sürekli aynı şeyleri söylüyorsun ama konuşsan da yorumda yapsan hiçbir şey fark etmiyor. Esnaf günü kurtarma peşinde." "Ben evde durmadığım halde bana 155 lira geldi. çok pahalı, çamaşır yıkayamıyoruz. Hayat o kadar pahalılaştı ki yakmaya kıyamıyoruz artık. Emekli maaşıyla geçinmekte zor." "Bizim işlerimiz biraz kesildi. İnşallah ilerde düzeleceği söyleniyor. Sabrediyoruz, tabi sabrında sonu bir yere kadar."   " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"> Bir yandan vatandaşlar gelen zamlar karşısında dertlerini Derin Haber'e anlatırken, konuşmak istemeyenlerde oldu. Özellikle konuşmayanların ortak söyledikleri ise "konuşacak bir şey yok, sesimizi kimse duymuyor" diyerek tepkilerini ">gösterdi.