Karabük’te 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Mustafa Kemal Atatürk çeşitli etkinliklerle anıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de hüzün ve özlemle hatırlandı.
Karabük’te 10 Kasım Atatürk’ü anma gününde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yılı münasebetiyle tören düzenlendi. Kent Meydanı’nda gerçekleşen törene Karabük Valisi Fuat Gürel, Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, askeri personel, emniyet teşkilatı personeli, muhtarlar, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende Vali Fuat Gürel ve Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saat 09.05’i gösterdiğinde Karabük’te hayat durdu. Tören alanında bulunan vatandaşların yanı sıra Mustafa yollarda sürücüler araçlarının başında, sağlık çalışanları ve hastalar ise hastane içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşunda bulundular.
Karabüklüler Mustafa Kemal Atatürk’ü hüzünle ve özlemle andı.
2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve Karabük Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meydanda gerçekleştirilen tören sona erdi.
Karabük’te 10 Kasım Etkinlikleri 100. Kültür Merkezi’nde Düzenlenen Programla Devam Etti
Kent Meydanı’nda düzenlenen Çelenk Sunma töreninin ardından program 100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle devam etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.