İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilmesinin 75. yıldönümü. Dünya çapında insan haklarının evrensel korunmasına olan bağımlılığı devam ediyor.

İnsan Hakları Günü her yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1948'de İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni kabul ettiği 10 Aralık'ta kutlanmaktadır.

KARABÜK’TE İNSAN HAKLARI UNUTULMADI

İnsan haklarına saygı, istikrarlı ve müreffeh toplumların temelidir. Bu doğal hakların geliştirilmesi ve savunulması sürüyor. Her toplum içinde insan hakkı yeniden inşa ediliyor. Karabük’te de farkındalık oluşturmak için “10 Aralık İnsan Hakları Günükonferansı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Karabük Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Hülya Özçağlar Eroğlu tarafından “İnsan Hakları” konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansta insan hakkı bilincinin yerleşmesi, geçirdiği tarihi süreç, insan onuru kavramı, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve tüm süreçler eşliğinde ülkede insan hakları konu başlıkları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.