Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ile Mareşal Rütbesinin verilişinin  100. Yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Gününü, Kent Meydanı Atatürk Anıtında düzenlenen Çelenk Sunum Töreni ile kutlandı.
19 Eylül Gaziler Günü etkinliğine; Vali Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, kurum müdürleri, Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Sabri Özer, Karabük Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hilmi Öksüzoğlu ile Gazi ve Şehit Aileleri Dernek üyeleri katıldı.
Vali Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Sabri Özer ve üyeleri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından 75.Yıl Anadolu Lisesi 10.Sınıf Öğrencisi Hatice Gülsüm Toprak günün anlam ve önemini belirten şiirini okuduktan sonra Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı bir konuşma yaprak Gaziler Gününü kutladı.
Atatürk Anıtında düzenlenen törenin ardından Yenişehir Camisinde Şehitlerimiz ve hayatlarını kaybeden Gazilerimizin ruhuna Mevlid-i Şerif okutuldu