Karabük'te kaç sınıf karantinada sorusunun cevabı son zamanlarda kamuoyunda merak edilen konular arasında yer alıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş kamuoyunun merak ettiği soruyu Karabük Derin Haber'e cevapladı. Karabük Derin Haber'e özel açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş okullarda koronvirüsle ilgili gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının yüz yüze o k devam edeceğini ifade etmesinin ardından Karabük'te 6 Eylül 2021 tarihinde tüm okullar faaliyetlerine başladı. Okulların açılmasıyla birlikte ilimizde bazı sınıfların koronavirüs nedeni ile karantina altına alındığı ve kamuoyunda gizlendiği iddiaları tartışma konusu olmuştu. Karabük'te kaç sınıf karantinada sorusunu merak eden Karabüklülere İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat  Akbaş Karabük Derin Haber aracılığı ile cevap verdi. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"> Okulların açıldığı hafta il genelinde sadece bir sınıfın karantina altına alındığını ifade eden Nevzat Akbaş, okulların açılmasının 2. haftasında ise 11 sınıfın karantinaya alındığını ifade etti. Şuanda 1760 sınıf arasından sadece 30 sınıfın karantina altında olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş okullarda gerekli tedbirlerin alındığını ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı ile sürekli koordinasyon halinde olduklarını vurguladı.

"COVİD-19 İle İlgili Okullarımızda Tüm Tedbirlerimizi Aldık"

Karabük'te kaç sınıf karantinada sorusunu yanıtsız bırakmayan Nevzat Akbaş sık sık okul ziyaretleri yaparak süreci yakından takip ettiklerini ifade etti. Koronavirüsle ilgili okullarda tüm tedbirleri aldıklarını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş yüz yüze eğitim sürecini başarılı bir şekilde yönettiklerini belirtti. Akbaş açıklamalarının devamında; "Yüz yüze eğitimde ciddi manada bir problemimiz sıkıntımız yok. Kapatılan bir okulumuz söz konusu değil, sadece bazı sınıflarımızda iki pozitif vaka çıkarsa öğrencilerimizde sınıf karantinası uyguluyoruz. İl Sağlık Müdürü'müzle beraber iletişim halindeyiz. Okullarda öğretmenlerimiz olaya sahip çıkıyorlar. Karabük ilinde ciddi bir problemimiz sıkıntımız olmadığını ifade edebilirim." dedi.

"Öğretmenlerin Yüzde 92'Si Aşılandı"

Karabük'te eğitim veren öğretmenlerin aşı oranları hakkında da bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğretmenlerin yüzde 92'sinin birinci doz aşılarını yaptırdıklarını ifade etti. Akbaş; "İkinci doz aşısını yaptıran öğretmenlerimizde yüzde 80'lerin üzerine çıktı. Öğretmen camiası Türkiye ortalamasının üzerinde. Yavrularımıza, çocuklarımıza sahip çıkma anlamında hem öğretmenlerimiz, hem velilerimiz hem bizler elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sayın Valimizin vermiş olduğu talimat göre de tüm arkadaşlarımız biz her pazartesi günü diğer günlerde aynı sabah okullarımızdayız. Okullarımızı ziyaret ediyoruz. Duruma bakıyoruz. Ondan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'müze geliyoruz. Okul müdürlerimiz, bizim ildeki yöneticilerimizle beraber süreci en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz ." şeklinde konuştu.

"Nevzat Akbaş'tan Velilere Aşı Çağrısı"

İl Milli Eğitim Müdürümüz Nevzat akbaş konuşmasının son bölümünde velilere aşı çağrısında bulundu. Akbaş; "Bizim velilerden isteğimiz şu; Öncelikle şuanda velilerimizi okul bahçesine alamıyoruz. Okul bahçesine girmeleri noktasında biraz müdahalemiz söz konusu oluyor. Ama inşallah bu günleri de atlatacağız. Yine velilerimizle öğrencilerimizde aynı ortamda, buluşacağız. Bizim bir isteğimizde şu; Öğrencilerimiz okullarında mutlu gördüğümüz kadarıyla. Öğretmenlerimiz okullarda mutlu. Bizler çok mutluyuz. Aşı olmayan velilerimiz varsa bize katkı anlamında velilerinde aşı olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Tıklayınız; https://www.facebook.com/KarabukDerinHaber