Karabük Belediyesi, şehir merkezindeki en yoğun güzergâhlardan Zonguldak ve Melise Caddeleri’nde başlattığı altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yaklaşık 110 milyon TL’yi bulan kapsamlı yatırımla bölge, hem teknik altyapı hem de kent estetiği açısından çağdaş bir görünüme kavuşturuluyor.

Devam eden proje kapsamında kaldırımlar tamamen yenilenirken, refüjlerde düzenlemeler yapılıyor, modern aydınlatma sistemleri kuruluyor ve peyzaj çalışmaları eşzamanlı ilerliyor. Tüm bu adımlar, hem araç hem yaya trafiği açısından daha güvenli ve konforlu bir ulaşım hedefliyor.

Öte yandan, Fatih Mahallesi, Soğuksu Mahallesi ve TOKİ Soğuksu 3. Etap’ta yürütülen içme suyu altyapı çalışmaları da program dahilinde devam ediyor. Toplam 2.500 metreyi bulan içme suyu hatları daha yüksek kapasiteli borularla yenilenirken, Zonguldak Caddesi’nde ekonomik ömrünü tamamlayan ana hat tamamen değiştiriliyor. Cadde üzerindeki iş yerlerinin bağlantıları da güncellenerek sistem bütünlüğü sağlanıyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, altyapı ve üstyapı çalışmalarının eş zamanlı yürütülmesinin, şehir planlamasında uzun vadeli çözümler sunacağını vurguladı. Çetinkaya, “Karabük’ü daha modern, daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için tüm ekiplerimizle sahadayız” dedi.