TYP Kapsamında ilimizde personel alımı yapılıyor. Karabük İŞKUR tarafından Toplum Yararına Personel (TYP) kapsamında 155 kişi alınacağını duyurdu. TYP kapsamında Karabük Milli Eğitim Müdürlüğüne 145 Karabük İl Müftülüğüne ise 10 kişi alınacak.  İşsizlikle mücadele kapsamında geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından hayata geçirilen proje ile birçok vatandaş geçici süreliğine de olsa evine gelir getirme şansını elde ediyor. Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere pek çok bakanlık bünyesinde TYP Kapsamında personel alımı gerçekleşiyor. İŞKUR tarafından gerçekleştirilecek olan proje kapsamında bu sene Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 9 aylığına 145, Karabük İl Müftülüğü 'ne ise 6 aylığına 10 personel alınacak. Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne alınacak 145 personelin temizlik görevlisi o k çalışacağı ifade edilirken Karabük İl Müftülüğü 'ne alınacak personellerin ise Kuran Kurslarında görev yapacağı ifade edildi.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İlçelere Göre Alacağı Personel Sayısı

Geçtiğimiz yıl pandemi ve işsizliğinde etkisi 524 kişi alan Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu sene bu rakamın baya bir gerisinde ka k 145 kişi alacağını duyurdu. Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü geçtiğimiz yıl TYP kapsamında güvenlik görevlisi alırken bu sene sadece temizlik görevlisi alacak. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışacak olan personeller, şartları sağlayan katılımcılar  arasında noter kurası çekilerek belirlenecek. Bu yıl yapılacak olan alımlarda Karabük Merkez ve İlçelerine göre personel kontenjanı ise şu şekilde belirlendi; Karabük Merkez: 70 Safranbolu: 34 Yenice: 15 Eskipazar: 15 Ovacık: 5 Eflani: 6

"Müftülük 8'i Kadın 10 Kişi Alacak"

TYP kapsamında Karabük İl Müftülüğü 'ne 10 kişinin alınacağı ifade edilirken alınacak 10 personelden 8'inin kadın 2'sinin erkek olacağı bildirildi. İl Müftülüğünde 6 aylığına çalışacak olan personellerin Kuran Kurslarında görev yapacağı öğrenildi.

Başvuru Şartları Neler?

TYP Kapsamında çalışacak adayların son 1 aydır işsiz olması gerekiyor. Hane halkı geliri toplamda 4 bin 238,85 lirayı geçmemesi gerekiyor.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

TYP Kapsamında çalışmak isteyen vatandaşlar başvurularını İŞKUR E-Şube üzerinden şahsen veya ALO 170 üzerinden yapabilecek. İŞKUR'da şahsi başvuru alınmayacak. Vatandaşlar TYP Kapsamında çalışmak için 9 Eylül 2021 ile 13 Eylül 2021 tarihleri arasında başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.   Geçtiğimiz sene yapılan TYP alımı ile ilgili haberimizi okumak için tıklayınız; https://www.karabukderinhaber.com/asil-ve-yedek-listesi-ilerleyen-saatlerde-yayinlanacak/