Karabükte Vergi Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Karabük Defterdarı Osman Koçaş vergi haftası ile ilgili Karabük Derin Habere özel açıklama bulundu. Koçaş yaptığı açıklamada vergi hakkında bilgiler verirken vergi haftasının vatandaşlarımızda farkındalık oluşturması için kutlandığını belirtti. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her yıl Şubat ayının son haftasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Vergi Haftası vatandaşlarda vergi bilincinin oluşmasını ve verginin öneminin anlaşılmasını amaçlıyor. Karabük Defterdarı Osman Koçaş Vergi Haftası nedeni ile Karabük Derin Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Koçaş Haber Merkezimize yapmış olduğu açıklamada verginin önemini anlatarak, ilimizde vergilerini zamanında ödeyen mükelleflere teşekkür etti. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Vergi Neler Üzerinden Alınıyor?

Karabük’te Vergi Haftası ile ilgili özel açıklamalarda bulunan Osman Koçaş ülkemizdeki vergi sistemi hakkında bilgililer verdi. Koçaş açıklamasında; “Öncelikle vergi nedir? Vergi neler üzerinden alınıyor? Vergi devletin egemenlik gücüne dayanarak üstlenmiş olduğu görevleri yerine getirmek için kişilerden bu kişi dediğimiz özel kişide olabilir tüzel kişide olabilir karşılıksız o k nakdi o k ve geri verilmemek üzere önceden belirlenmiş kurallar çerçevesinde yasayla belirlenen bir alım şeklidir.” İfadelerini kullandı.

Devlet Vergiyi Nereden Alıyor?

Karabük Defterdarı Osman Koçaş açıklamasının devamında ülkemizde vergilerin nelerden alındığını açıklayarak şu açıklamalarda bulundu; “Peki vergiyi biz nereden alıyoruz? Gelir üzerinden alıyoruz. Gelir nedir? Kişilerin bir takvim içerisinde elde etmiş olduğu kazanç ve ihtarların safi tutarı önce kişiler ekonomik bir faaliyette bulunuyor ve ekonomik içerisinde bir gelir elde ediyor. Bu gelir saflaştırı k yani bu gelir elde edilirken katlanılan giderler düşüldükten sonra ortaya çıkan safi tutar üzerinden devletin hakkı olan biraz önce söylediğimiz gibi egemenlik gücüne dayanı k ve üstlenmiş olduğu görevlerini yerine getirmek amacıyla vergi almaktadır. Demek ki bir verginin alınabilmesi için bir gelir olması gerekir. Gelirinde elde edilmesi için ekonomik bir faaliyet elde etmek gerekiyor. Ekonomik faaliyete üretim faktörü dediğimiz 4 tane unsur var. Bu unsurların birinin birkaçının veya tamamının üretim sürecine dahil edilmesiyle bir ekonomik faaliyet oluşur ve ekonomik faaliyet nezdinde bir gelir elde edilir. Şunu demek istiyorum bir ekonomik faaliyet var. Bu faaliyet neticesinde bir gelir elde ediliyor ise o gelirin mutlaka vergilendirilmesi gerekir.”

Karabük’te Vergi Haftası

Karabük Defterdarı Osman Koçaş açıklamasının son bölümünde Vergi Haftası Hakkında Açıklamalarda bulundu. Koçaş kamuoyunda vergi bilincinin oluşması amacıyla vergi haftasının ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirtti. Osman Koçaş vergi haftası ile ilgili açıklamasında; “Kamuoyunda sağlıklı vergi bilincini oluşturması verginin toplumun tüm kademelerine yayılması benimsetilmesi belki de adaleti sağlamak amacıyla yani kısaca bir vergi bilincinin oluşması amacıyla her yılın şubat ayının son haftasını vergi haftası o k kutluyoruz. Ben bu vesileyle öncelikle rekortmenlerimizi ve kazançlarının belli bir kısmını hiç çekinmeden vergi o k veren kardeşlerimizi az veya çok vergi o k veren kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Hayırlı kazançlar diliyorum burada vurgulamak istediğimiz biliyorsunuz. Son dönemlerde olan taksitlere devam ettiğimiz yapılandırma yasası var. Bu yasayla birlikte çok büyük teveccüh oldu. Bu kardeşlerimizin sistem içinde kalması en önemli esprisi taksitlerini zamanında yatırması. Bazı kardeşlerimizin zamanında yatırmadıklarından bir günle kaçırdıklarından sistem dışına çıkmışlardır. Çok büyük miktarda borç yükü altına girmekteler. Belki de son yapılandırma yasasıdır ve bu kardeşlerimizin yapılandırma yasasıyla ilgili başvurular yaptılar. Taksitlerini de zamanında ödemelerini özellikle rica ediyorum. Vergi haftamızı şimdiden tüm ülkemizde Karabük’ümüzde hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.