Karabük'te yağışlı havalar devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama da yağışların hafta içi boyunca devam edeceği ve vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olması gerektiği ifade edildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu son değerlendirmelere göre bölgemizde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Yapılan açıklamada Pazartesi (21.06.2021) günü ilk saatlerden itibaren, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde, Yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ve yağışların hafta içinde yer yer devam edeceği ifade ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ,su baskını, yıldırım, dolu, yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluk karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

Trafik Kazalarına Dikkat

Yağışlı havaların devam ettiği ilimizde kayganlaşan yollar trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Son günlerde ilimizde artan trafik kazalarında yağışlı havalarında etkili olduğu ifade edilirken uzmanlar yağışlı havalarda sürücülerin dikkatli olması konusunda uyarıyor. Özellikle olumsuz hava şartlarından dolayı görüş mesafesinin azalması ve yolların kaygan olması nedeni ile uzmanlar sürücülerin fazla hız yapmaması gerektiğini ifade ederken, sürücülerin trafikte araç mesafesini koruması konusunda uyarıyor.