Karçimsa'da bir atılım daha. Şimdi de yatırım kararı alınıyor.

Beyçimento  Yönetim Kurulu Başkanı Soner Özbey tarafından 2021 yılı Ekim ayında yüzde 51 hissesi satın alınan Karçimsa hem sektördeki hem yöredeki atılımlarına devam ediyor. Geçen süreçte yönetsel olarak yaptığı yeni atamalar ile karını katlayarak arttıran Karçimsa çalışanlarına da verdiği ek zamlar ile gündeme gelmişti.

Sürekli büyümeyi hedefleyen, yatırımlarını ard arda sıralayan Beyçimento  Yönetim Kurulu Başkanı Soner Özbey şimdide büyük ortağı olduğu Karçimsa da yeni yatırım kararı almaya hazırlanıyor. Kısa bir süre içerisinde olağanüstü genel kurula gitmesi beklenen şirketin üretim artışına gitmeyi planladıığı öğrenildi. Yapılacak yeni yatırım ve üretim artışı ile yöreye katma değer katarken diğer yandan da çalışan sayısındaki artış ile ekmek ve aş kapısı olmayı sürdürecek.

Edinilen bilgilere göre 1995 yılında o zamanın teknolojisi ile kurulan ve günümüzde teknolojinin çok gerisinde kalan fabrikaya son sistem  teknoloji bir milyon ton kapasiteli bir değirmen yatırımı olacak.

Diğer yandan Karçimsa'nın diğer ortağı olan Kardemir'in ise bu yatırım ve üretim artışına kayıtsız kalmayacağı, özellikle curufun bir kısmını hammadde olarak düşük fiyatlara kendi ortağına rakip başka firmalara satmaktan vazgeçip üretiminin tamamını Karçimsa'ya aktarabileceği  böylece Karçimsa nın evsaflı üretiminden kaynaklı karını da misli misli katlayacağı konuşuluyor.