Karabük genelinde kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 121 köy yolu, Karabük İl Özel İdaresinin çalışmaları sonucu yeniden ulaşıma açıldı.
14 greyder, 6 bekoleder, 2 yükleyici, 2 kar bıçaklı kamyon, 6 pick-up ile toplamda 30 iş makinesi, 7 ekip ve toplamda 70 personel ile 7/24 mesai yaparak kardan kapanan köy yollarını tekrar ulaşıma açtı.
Karabük genelinde 4 gündür etkili olan kar yağışı sonrasında ekiplerin sorumluluk alanlarında başarılı bir çalışma gerçekleştirdiğini ifade eden Genel Sekreter Mehmet Uzun;
“Karabük İl Özel İdare o k her sene olduğu gibi bu yılda, kış ayı başında karla mücadele anlamında hazırlıklarımızı tamamladığımız için herhangi bir sorun yaşamadık. Ekiplerimiz 4 gün etkili olan kar yağışı sonrasında aralıksız çalışarak; 121 köyümüzde kardan kapanan toplam 1.465 km köy yolunu kısa sürede ulaşıma açtı. Ekiplerimiz, gün içinde aynı yolu birkaç kez yeniden ulaşıma açmak zorunda da kalabiliyordu. Köylerde yaşayan ve köylerine gitmek isteyen vatandaşlarımızı mağdur etmeden çalışmalarımızı tamamladık” diye konuştu.
Genel Sekreterimiz Uzun açıklamalarının sonunda, “Karla mücadelede Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzü, arazide canla başla zaman mefhumu gözetmeden çalışan personellerimizi, arızaları anında gideren atölye personelimizi başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.