Kardemir yönetiminde beklenen değişiklikler olmaya başladı. Yeni hükümette Enerji Bakanlığı'na atanan Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar'ın yerine İsmail Demir atandı.

Kardemir tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yapılan açıklamaya göre, Enerji Bakanlığı'na atanan Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar bugün beklenen istifasını sundu. İstifanın ardından hiç vakit kaybedilmeden eski Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir yönetim kurulunu atandı. Sonrasında da yönetim kurulu başkanı seçildi.

Bilindiği gibi İsmail Demir uzun süre savunma sanayi müsteşarlığı yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde yeni hükümetin kurulmasının ardından görevden alınmış yerine Aselsan Genel Müdürü atanmıştı. Demir görevden alınmasının üzerinden bir iki gün geçer geçmez bugün itibarı ile Kardemir yönetim kurulu başkanı oldu.

Öte yandan Kardemir Yönetim Kurulu üyesi olan eski bakan Zehra Zümrüt Selçuk'ta bugün yönetim kurulundan istifa etti. İstifanın gerekçesi henüz açıklanmadı. Selçuk'un Bayraktar'dan boşalan yönetim kurulu başkanlığı koltuğuna oturacağı konuşuluyordu.

Selçuk'un istifası sonrası Kardemir Yönetim Kurulu'nda halen daha 3 yeni yönetim kurulu üyeliği boş bulunuyor. Boş bulunan yönetim kurulu üyeliklerine yakın zamanda atama yapılması bekleniyor. Öncek dönem Karabük milletvekilleri, Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ve Mehmet Ceylan'ın isimleri geçiyordu. Yine yıllardır Kardemir'deki yönetsel sorunları dile getiren ve mahkeme yolu ile ciddi gayretler sarfeden Murat Orhan ismi de gündemde. Karabük Milletvekili adayı olan Orhan'ın MHP'nin talebi doğrultusunda yönetim kurulu üyeliğine atanabileceği de bir başka beklenti olarak ortaya atıldı.