Eflani'de köy yollarındaki buzlanma nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verilmişti. Eflani Kaymakamı Ahmet Tan, elverişsiz hava şartları nedeniyle okullarına gidemeyen öğrencileri köylerinde ziyaret etti.
Eflani Kaymakamı Ahmet Tan beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelebi ile birlikte elverişsiz hava şartları ve köy yollarındaki buzlanmalar nedeniyle taşımalı eğitim gören öğrencilerimizin bugün için okullarının tatil edilmesinden dolayı Esencik Köyünde okula gidemediklerinden köylerinde ziyaret etti.
Esencik köy konağında Öğrencilerimizle bir araya gelen Kaymakamımız Ahmet Tan, öğrencilerle birlikte kitap okuyup, okumanın önemi üzerine bir süre sohbet etti. Öğrencilerin her birine kitap hediye eden Kaymakam Tan, öğrencilerin ileriye dönük hedeflerini dinleyerek on eğitim öğretim hayatında başarılar diledi.
Akabinde köy konağında vatandaşlarla da bir araya gelen Kaymakam Tan, Esencik köyünün genel durumu hakkında Muhtar Hasan Şahin’den bilgi a k, vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini dinledi. Tan, dile getirilen hususların çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirterek, “Bizler vatandaşlarımıza en iyi kamu hizmetini sunmak, talepleri karşılamak, eksiklikleri gidermek için görevimizin başındayız. Gayemiz Eflani genelinde her bir vatandaşımızın imkânlar ölçüsünde en iyi yaşam standartlarına sahip olmasıdır. Bu doğrultuda insanımıza hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Vatandaşların derdiyle dertlendiklerini, haliyle hemhal olduklarını ifade eden Kaymakam Ahmet TAN, “Yüreği muhabbet dolu kadirşinas hemşehrilerime misafirperverlikleri ve sıcak ilgileri için teşekkür ediyorum.” dedi.
Esencik köyü Kadıköy Göleti'nin de turizme kazandırılması konusunda ileride yapılacak olan çalışmalar ve projeler hakkında vatandaşımıza bilgilendirme yaparak, çeşitli değerlendirmelerin ardından Esencik köyünden ayrıldı.