Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde randevu sıkıntısı her geçen gün daha da kendini göstermeye başladı. Vatandaşlar hastaneden randevu alamamaktan yakınırken KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Murat Acat'tan dikkat çeken bir paylaşım geldi.  Vatandaşlar bazı branşlarda Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden günlük randevu alamıyor, Ancak 10 gün, 15 gün, bir ay gibi ileri bir tarihe alabiliyor. Hasta ve hasta yakınları bir süredir devam eden sorunla ilgili sürekli yakınma ve şikayetlerini devam ettiriyor. Randevu alamayan hastalar tanıdıkları vasıtasıyla doktor ulaşmaya çalışıyor. Telefonda görüşerek yada mesaj atarak derdini anlatmaya, çare bulmaya çalışıyor. İşte bu doktorlardan birisi olan KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Murat Acat'tan sonunda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile içinde bulunduğu sıkıntıyı paylaştı. Acat, bir hastasından gelen mesajı paylaşarak yaşanan sıkıntıyı gözler önüne serdi. Randevu alamayan hastalarından gelen mesajlardan yakınan  Doç. Dr. Murat Acat,  siyasetçilerin sağlıktaki geçmiş dönemlere ilişkin kıyaslamalarını hatırlatarak yaşanan sıkıntıların farklı şekilde devam ettiğine işaret etti. Murat Acat yaptığı açıklamada; "Sabah 05.00'da numara almak için hastaneye gidiyorduk diyenler; her gün cep telefonuma onlarca mesaj geliyor. Şu anki durumda bu. Yani övünülecek bir konu değil gündeme getirdiğiniz."  ifadelerini kullandı.

"Acil Muayene Nasıl 15 Gün Sonra Olur?"

Doç. Dr. Murat Acat'a gelen mesajda ise bir hasta yakını, yakın bir tarihe randevu alamadığını ve eşinin tüberküloz şüphesi göğüs hastalıkları bölümünde tedavi edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Anca 15 gün sonrasına randevu alabileceğini belirten hasta yakını eşi için 15 gün sonra geç kalınıp kalınmayacağını soruyor.

İşte Doç. Dr. Murat Acat'a hastası tarafından gelen mesaj  ve Acat'ın yorumu;

   

"Doç. Dr. Murat Acat'ın Gönderisine Onlarca Yorum Geldi"

Öte yandan sosyal medya hesabından KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin randevu sorununu dile getiren Doç. Dr. Murat Acat'a onlarca sosyal medya kullanıcısı da destek verdi.  Bazı sosyal medya kullanıcıları ise yapılan yorumlarda şu ifadeleri kullandı; Yusuf Koca; "Araştırma Hastanesi'nden randevu almak bir mucize." Hüseyin Avni Gürsel; "Son derece vahim bir durumdayız. MHRS'den sıra alamayan hasta doktoru taciz ediyor... Sıra istiyor. Sistem çalışmıyor, yine doktorların özverisi ile devam ediyoruz. Recep Özçelik; "O yalan, bu yalan! Doç. Dr. Sayın Murat Hocamızın yazdıkları da mı yalan?" Sosyal medyadan uzun uzadıya şikayetlerini aktaran vatandaşlar randevu sorununun biran önce çözülmesini istiyor.

Sosyal Medyada Doç. Dr. Murat Acat'ın gönderisine yapılan diğer yorumla ise şu şekilde;