Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen Karabük Üniversitesi’nin çevrimiçi eğitim kararını eleştirdi. Tümen yaptığı açıklamada Karabük Üniversitesi’nin çevrimiçi eğitime kararı alması esnafları kötü yönde etkileyeceğini vurguladı. Uzaktan eğitim sürecinden başta 100. Yıl esnafının olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Nurettin Tümen Karabük Üniversitesi’nin yüz yüze eğitime başlaması gerektiğini belirtti.

KBÜ’nün Yüz Yüze Eğitim Kararı Almasını İstiyoruz”

Tümen yaptığı açıklamada; “Birçok üniversite uygulamalı eğitim için Sağlık Bakanlığımızın açıklamasına uyarak yüz yüze eğitim kararı almıştır. Bu yüzden bizlerde Karabük Üniversitemizin yüz yüze eğitim kararı almasını beklediğimizi belirtmek istiyorum.” İfadelerine yer verdi.

 “Bu Yeni Normalleşme Döneminde Esnafımızın Biraz Olsun Nefes Alacağını Umuyorum”

Tümen yeni normalleşme açıklamasının devamında yeni normalleşme dönemine de değinerek Karabük esnafı için umutlu olduğunu belirtti. Nurettin Tümen yaptığı açıklamada; “1 Mart tarihinden itibaren uygulanacak olan “Yerinde Karar” dönemiyle beraber illerin esnemeyle alakalı kararları kendi valilikleri alabilecektir. Vaka sayısı bakımından iyi durumda olan Karabük’ümüzde bu uygulamaya geçilmesi için gerekli görüşlerimizi iletmiş bulunmaktayız. Bu yeni normalleşme sürecinde esnafımızın biraz olsun nefes alacağını umuyorum. Aşı uygulamalarıyla beraber iyice yol kastettiğimiz bu pandemi sürecini ise en yakın zamanda arkamızda bırakacağımızı düşünüyorum. Bu vesile ile bütün esnaf ve sanatkarımıza hayırlı ve bol kazançlar diliyorum.” dedi.