Bartın Müftülüğünde patlayan 3600 gösterge için müftülük personelinin köylere geçici görevlendirildiği haberinin gündeme oturmasının ardından gözler Karabük Müftülüğüne çevrilmişti. Karabük Derin Haber'de yer alan habere vatandaşlar sosyal medyada yüzlerce yorum yaparak açıklama yapılsın dediler. Ancak şu ana kadar henüz Karabük Müftüsü Ercan Aksu'dan bir açıklama gelmedi.

Müftü Aksu açıklama yapmasa da Karabük Derin Haber'e ihbarlarda yağmaya başladı.

Şimdi ihbarlardan gelen bilgi ve soruları açıklama yapmak üzere Karabük Müftüsü Ercan Aksu'ya tekrar soralım???

Karabük ve ilçelerinin köylerinde kadro olup ta halen imam olmayan köy camiileri var mı? Son bir iki yılda var mıydı?

Fiziki olarak imam olmayan bu köylere son bir iki yılda müftülük personeli geçici imam olarak görevlendirildi mi?

Özellikle köy camiilerinde geçici görevlendirilip te rapor alan memur ya da geçici imam var mı?

Bu şekilde son bir iki yıldır emekli olmuş kaç kişi var?

CİMER'e şikayet edildi mi?

Pazartesi sabah mesaisi başlar başlamaz kimlerin görevlendirmelerini iptal ettiniz?

Müftülük personelleri O.B, A.G. ve A.S. ye  bu tür görevlendirmeler yapıldı mı? O.A görevlendirildiği yere gitmeden hala mevcut görevini yapmaya devam etti mi?

Biz şimdi bu soruların cevaplarını tekrar bekliyoruz.

NELER OLMUŞTU?

Daha yüksek maaş ve emekli maaşı alabilmek için müftülük memurlarının kendilerini gecici köy imamlığında görevlendirdikleri iddiası Müftülerde bunu yapar mı dedirtti.

Kanal 74 ün sahibi Halil Tekin sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda şok iddialarda bulundu. Tekin yaptığı sosyal medya yayınında Müftülüklerde görevli memurların 3600 ek gösterge alamadıklarını, ancak ek gösterge alabilmek için Bartın Müftülüğündeki bazı memurların kendilerini geçici köy imamı olarak görevlendirme yaptırdıklarını iddia etti. Tekin kendisine gelen ihbar ve haber kaynaklarından edindiği bilgilerde bu memurların bazılarının görev yerlerine gidip geçici imamlık yaparken bazılarının ise hiç gitmedikleri, rapor aldıkları şeklinde bilgiler edindiğini söyledi.