Karabük Valiliği  bazı haber sitelerinde çıkan “Karabük’te Okullarda Korona Virüs Şoku” başlıklı haberle ilgili basın açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada yüz yüze eğitim sistemi ve uzaktan eğitim alan öğrenci grupları ile ilgili açıklama yer verildi. 5 Ekim’den itibaren Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin alan ve dal derslerine ait tüm uygulama dersleri olan tüm sınıf gruplarında yüz yüze eğitim yapıldığı ifade edildi. 12 Ekim 2020 tarihinden itibaren ise okul öncesi eğitimde haftada 5 gün, ilkokul 1-4.sınıflar ile 8. ve 12. Sınıflar haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlandı. Yüz  yüze eğitim dışında kalan tüm dersler ise uzaktan eğitim yoluyla tamamlandığı bilgisi paylaşıldı.

“1. Sınıf Öğrencisi Pozitif Vakaya Temaslı”

Yapılan açıklamada, yüz yüze eğitim sürecinde virüslü vakaya temaslı olduğu bildirilen 1. Sınıf öğrencisinin tedbir amaçlı 14 gün karantina altına alındığı vurgulandı. Valilikten yapılan açıklamada, “Bu süreçte İlimizde pozitif vakaya temaslı olduğu bildirilen ilkokul 1. Sınıf öğrencisinin bulunduğu şube ile öğretmenlerinin Covid-19 testi pozitif çıkan 2 okul öncesi şubesindeki öğrenciler İl Sağlık Müdürlüğünce teste tabi tutulmuş ve tüm sonuçlar negatif çıkmıştır. Covid-19 Salgını Tedbirleri doğrultusunda uygulanan protokol gereği bu üç şubede öğrenim gören ve temaslı o k kabul edilen öğrenciler tedbir amaçlı 14 gün süreyle evlerinde gözlem altına alınmıştır.” İfadelerine yer verildi.

“Okulum Temiz Belgesi”

 Öte yandan Okul ve Kurum Müdürlükleri tarafından “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzuna” uygun hareket edildiği açıklandı. “Okulum Temiz” belgesini almaya hak kazanan okullarda kademeli o k yüz yüze eğitime geçildiğini vurgulayan açıklamada öğrenciler için Covid-19 salgınına karşı tüm önlemlerin alındığının altı çizildi. Korona virüs önlemlerinin tam kapsamıyla alındığını belirten Karabük Valiliği, “Okullarımızda öğrencilerin hangi alanda nasıl davranacakları, neler yapacakları, sınıfların ve koridorların, ıslak zeminlerin durumu, öğretmenlerin, okul yöneticilerinin dikkat etmesi gereken hususlar, servis araçlarındaki kurallar büyük bir titizlikle uygulanmakta ve süreç tüm yöneticilerimiz tarafından anbean takip edilmektedir. “ açıklamasında bulundu.

“Korana Virüs Vakaları Personel Hareketliliği İle İlgili Değil”

Valilikten yapılan açıklama da okullar da görüldüğü iddia edilen korona virüs vakalarının personel hareketliliği ile alakalı olmadığını iddia etti. Karabük Valiliği ilgili söz konusu vakaların ilgili personellerin sosyal sosyal çevresinden kaynaklanan temastan kaynaklı olduğu ifade edildi. Açıklamanın devamında; “Söz konusu personeller karantina sürecinde olup, sağlık durumları iyidir. Karantina tedbiri uygulanan öğretmenler ve gözlem altındaki öğrencilerimiz EBA ve çevrimiçi platformlar üzerinden uzaktan eğitime devam etmektedirler. Habere konu Covid-19 hastalığı İle ilgili alınan tedbir kararlarının sonucunda okul ve kurumlarımızdaki iş ve işleyişin aksaması gibi bir durum söz konusu olmayıp, okullarımızda farklı şubelerde öğrenim gören tüm öğrencilerimiz yüz yüze eğitime devam etmektedirler. Hassas bir dönemden geçtiğimiz bu süreci hep beraber ortak akıl ile hareket ederek başarılı bir şekilde yürütmeliyiz.” İfadelerine yer verildi.