Kaçak Yayın iddialarına Karabük Derin Haber İmtiyaz Sahibi Sait Alıcı son noktayı koydu. Bölgemizde ve ilimizde sosyal medyadan yapılan yayın kaçak yayın, korsan yayın iddiaları ile basın ve cemiyet ortamında baskı oluşturan Yerel Televizyon kuruluşuna Karabük Derin Haber İmtiyaz Sahibi Sait Alıcı'dan belgeli cevap geldi. Cumartesi günü Karabük Derin Haber Facebook Sayfasından yaptığı yayınla, ilgili kurum ve kuruş seslenen Sait Alıcı, RTÜK'ten gelen belgelerle yapılan söz konusu yayınların kaçak olmadığını belirtti. Yapılan yayınların basın mensuplarının yapması gereken bir görev olduğunun altını çizdi.

Ne Oldu?

Geçtiğimiz aylarda Karabük'te ve bölgede internet üzerinden hizmet veren haber sitelerinin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayın kaçak yada korsan yayın suçlamalarında bulunulmuş ve söz konusu yerel televizyon tarafından kamuoyunda baskı oluşturulmuştu. Bu tartışmaların ardından Karabük Derin Haber İmtiyaz Sahibi Sait Alıcı CİMER üzerinden RTÜK'e yapılan söz konusu yayınların lisansa gerek olup olmadığını sormuş ve RTÜK'te belgeleriyle sorulan sorunun cevabını vermişti.

"RTÜK Ne Cevap Verdi?"

Karabük İmtiyaz Sahibi Sait Alıcı'nın, 15.10.2020 tarihinde resmi yollardan RTÜK'e yaptığı başvuruya cevap o k "Özetle, internet aracılığıyla vatandaş sunulan görüntülerin ve canlı yayın hizmetlerinin haber vermek dışında bir fonksiyon taşımayan ve yalnızca basın faaliyeti o k değerlendirildiği durumlarda bu faaliyetin Üst Kurul tarafından lisanslanması gereken bir yayın hizmeti olmadığının, demokratik toplumun bir gereği o k basın hürriyeti kapsamında kabul edilmesi gerektiği açıktır." ifadelerine yer verildi. Son günlerde gündeme gelen ve anlamsız şekilde basın camiasını meşgul eden söz konusu tartışma son noktayı RTÜK koydu. RTÜK Yapılan yayınların "BASIN HÜRRİYETİ KAPSAMINDA KABUL EDİLMESİ" gerektiğine dikkat çekti. "Basın Mensuplarının Derdi Eve Ekmek Götürmek" Derin Haber İmtiyaz Sahibi Sait Alıcı Cumartesi günü facebook üzerinden yapılan yayında kaçak yayın iddialarına yanıt verdi. Sait Alıcı yapılan yayınların basın mensuplarının yapması gereken bir görev olduğunun altını çizdi. Sait Alıcı söz konusu yerel kanalın yöneticisinin üslubunu eleştirdi. Aynı zamanda teknolojinin geliştiğini ve dijital ortamda yeni projelere imza atacağını takipçilerine duyuran Alıcı Dijital gazetecilik yapan basın mensuplarının terörist, korsan yada kaçak yayıncılık yapmadığını vurguladı. Basın mensuplarının tek derdinin vatandaşın haber alma ihtiyacını karşılayarak evine ekmek getirmek olduğunun altını çizen Sait Alıcı böyle bir tartışmanın içerinde olduğu için üzgün olduğu söyledi. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"> İşte İmtiyaz Sahibi Sait Alıcı'nın CİMER Başvuru metni ve RTÜK'ten Karabük Derin Haber'e gelen cevap;