Milli Eğitim Bakanlığı okullarda yapılacak yüz yüze sınavlarla ilgili basın bir bildirisi yayınladı. Koronavirüs sürecinden en çok etkilenen alanlardan birisi de eğitim camiası oldu. Koronavirüsün ülkemizde yayılmaya başlaması ile birlikte eğitime uzaktan devam edilmiş ve öğrenciler TRT, EBA ve çevrimiçi uygulamalarla eğitim sürecine devam etti. Normalleşme dönemi ile birlikte Eylül 2020 tarihinde kademeli o k yüz yüze eğitim sürecine geçildi. Daha sonraki süreçte ülkemizde vakaların artması ile birlikte Millî Eğitim Bakanlığı eğitime uzaktan devam edilmesine karar vermişti. Şubat ayının başlarında vakaların azalması ile birlikte köy okullarında ve anaokullarında yüz yüze eğitim süreci yeniden başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüsle mücadelede “Yerinde Karar Dönemi” ne geçildiğini ifade etmesi ile birlikte tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de yüz yüze süreci kademeli o k yeniden başladı. Orta riskli iller grubunda yer alan Karabük’te yüz yüze eğitime tüm okullarda kademeli o k geçildi. Son günlerde artan vakaların ardından okullarda yapılması planlanan sınavlar kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Koronavirüs riskinin yüksek olduğu gerekçesi ile sosyal medya da veliler ve öğrenciler sınavların iptal edilmesini istedi. Milli Eğitim Bakanlığı da okullar da yapılacak sınavlar hakkında açıklamalarda bulunarak sınav tarihlerinde güncelleme yapıldığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre;

“Orkaokullarda Yüz Yüze Sınavlar;

  • Yüz Yüze eğitime devam eden okul ve sınıflarda sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılacak.
  • Yüksek ya da çok yüksek riskli illerde ortaokulların 5,6,7. Sınıflarında 26 Mart Cuma gününe kadar yapılamayan sınavlar 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılacak şekilde planlanacak.
  • Yüz yüze eğitimin devam ettiği ilkokul 4. Sınıflar ile ortaokulların 8’inci sınıflarda sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edilecek.
  • Salgının seyrine göre illerin risk gruplarının değişmesi halinde güncel risk grubuna uygun o k okullarda yüz yüze eğitim yapılması halinde sınavlar da 3 Mayıs 2021 tarihinden önce okul ortamında yüz yüze yapılabilecek.

Liselerde Yüz Yüze Sınavlar ise;

  • Hazırlık,9,10,11. Sınıf öğrencilerinin 29 Mart Pazartesi gününden itibaren başlatılması planlanan sınavlar, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanacak.
  • Sınıfların sınavları devam edecek ve 16 Nisan Cuma gününe kadar tamamlanacak.