Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy'un da yer aldığı Memleket Hareketi 19 Mayıs'ta partileşiyor. Muharrem İnce'nin Sivas Kongresi'nin yıldınönümünde Sivas'ta başlattığı başlattığı Memleket Hareketi 19 Mayıs'ta resmi o k partileşiyor. Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy'un da yer aldığı Partinin logosu ve yönetim şekli belli oldu. Sloganını "Memleket, Adalet, Vicdan ve İş"  kelimelerinin baş harfleri "MAVİo k belirleyen partinin logosu ise Türkiye Haritası olacak. Logoda Ankara'nın üzerinde  nazar boncuğu şeklinde "@" işareti bulunacağı bilgisine ulaşıldı. Partinin internet sitesi "memlekethareketi.com" ise 19 Mayıs'ta açılacak.

 Dr. Hüseyin Avni Aksoy Kurucular Kurulunda Yer Alıyor

Parti tüzüğü ve programı hazır olan Memleket Hareketi'nde 50-60 kişilik kurucular kurulu yer alacak. Kurucular kurulunca daha önce CHP'den istifa eden Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ile birlikte istifa eden diğer milletvekkilleri de yer alıyor. Milletvekilllerinin yanı sıra kurucular kurulunda Ümit Özat, iş adamları Serkan Ufuk Akgün, Hüseyin Baraner, gazeteci Şaban Sevinç gibi isimler bulunuyor. 4 genel başkan yardımcılığının bulunacağı partide "güçlü genel sekreterlik" olacak. Partinin ilk genel sekreterinin Hakkı Akalın olacağı öğrenildi.

Partinin Gençlik ve Kadın Kolları Olmayacak

Memleket Hareteketi Partisi'nde dikkat çeken diğer detaylardan biriside Kadın ve Gençlik kollarının olmaması. Bununla beraber partide 20-25 arasında MYK üyesi ve 50 kişiden oluşan Parti Meclisi bulunacak. Milletvekili adayının belirlenmesinde Muharrem İnce'nin daha önce belirttiği gibi "ön şeçim ve fermuar" sistemi uygulanacak. Partinin cumhurbaşkanı adayını ise partinin üyeleri belirleyecek. Muharrem İnce partisinin kuruluşunu ilan ettikten sonra ise il gezilerine devam edecek. İlk o k gitmediği az sayıdaki ili ziyaret edecek olan İnce, daha sonra ise ilçe gezilerine başlayacak.