Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Mesleki Eğitim Kursları hakkında Karabük Derin Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Mesleki eğitim kurslarının önemli avantajlar sağladığını ifade eden Akbaş ayrıca kalifiyeli eleman açığının da proje sayesinde giderileceğine dikkat çekti. 

Milli Eğitim Bakanlığı özellikle ara eleman sorununu çözmek ve genç Türkiye’nin üretime katkısını artırmak için meslek liselerine ve mesleki eğitim projelerine ağırlık veriyor. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de mesleki eğitim ve okul sanayi iş birliği içerisinde önemli proje ve çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Karabük Derin Haber’e yaptığı özel açıklamada iş dünyasında nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve mesleki eğitim kalitesini artırmak için çalışma devam ettiklerini vurguladı. Akbaş açıklamasının devamında eğitim istihdam üretim bağlantısının sağlıklı bir zeminde yürütülmesi için bu projelerin önemli olduğuna dikkat çekerek mesleki eğitim programı ile birlikte öğrenci ve işverenlerin proje sonucunda elde edeceği avantajları açıkladı.

Mesleki Eğitimde 992 Öğrenci Eğitim Alıyor

Karabük Derin Haber’e mesleki eğitim hakkında önemli açıklamalarda bulunan Nevzat Akbaş Milli Eğitim Bakanlığının hedeflediği sayının üzerine çıkarı k il genelinde mesleki eğitim programlarına rekor sayıda katılım sağlandığını belirtti.

Akbaş açıklamasının devamında;” Mesleki eğitim öğrencilerimizin nitelikli ve gelişime açık bireyler o k yetiştirilmesini sağlamak ve Mesleki Eğitimin yaygınlaştırılması noktasında İlimizde kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik.

Aralık 2021 tarihi itibariyle ilimizde 15 okulumuzda Mesleki Eğiti Merkezi programı uygulamaya başlamış olup, Bakanlığımız tarafından her okul için belirlenen yeni 40 öğrenci kayıt sayısı toplamda 626 üzerine çıkarılması hedeflenmekte idi. Bizler bu çalışmalar neticesinde belirlenen hedefin üzerine çıkarak bu bugün itibariyle 992 öğrencinin kaydı gerçekleştirdik.

 Mesleki Eğitime Kayıt Olan Öğrenciler Bin 400 Lira Maaş Alacak”

Mesleki eğitim programı kapsamında kalifiye eleman açığının kapanacağına dikkat çeken Akbaş bununla beraber program kapsamında öğrencilerinde maaş a k kendi ayakları üzerinde durabileceklerine dikkat çekti.

Akbaş;Mesleki Eğitim Merkezine devam eden öğrencilerimiz her ay almış oldukları asgari ücretin 3'te 1'ini artık devletimiz üzerine aldı. Diğer taraftan 3'üncü yılın sonunda kalfa olan öğrencilerimiz de 4'üncü yıla yani son sınıfa devam ederken artık asgari ücretin 3'te 1'i kadar değil, asgari ücretin yarısı kadar ücret alabilecekler. Asgari ücrette bu sene yapılan iyileştirmeyi göz önüne aldığınızda yani 4 bin 250 liralık bir orandan bahsettiğimiz zaman kalfalığa 2 bin 125 TL civarı bir ücret ve lise birden itibaren mesleki eğitime devam eden öğrencilerimiz de 1400 TL civarında bir ücret almış olacaklar.

 Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu Sanayi İle Eğitim Arasında Köprü Olacak

Sanayi Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü hakkında da açıklamalarda bulunan Akbaş, açılışı yapılan Mesleki Eğitim İrtibat Bürolarının önemine değindi.

Nevzat Akbaş; Bu işbirliği protokolü kapsamında ise geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, ülkemiz genelinde eş zamanlı o k Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürolarının açılışını gerçekleştirdi.

Bu kapsamda İlimiz Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu hizmete açılmış oldu. Sanayi sektörü ile eğitim arasında iletişim kuracak o k büronun hayırlı olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Açıklamalarının son bölümünde okul sanayi işbirliği kapsamında Kardemir ile yapılan protokolün oldukça verimli geçtiğini ifade eden Nevzat Akbaş ilerleyen günlerde farklı sanayi kuruluşları ile benzer protokollerin yapılabilmesi için görüşmelere devam ettiklerini belirtti.