Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Mesleki Ve Teknik'i İş Birliği Protokolü imzalandı.

Ülke genelinde eş zamanlı düzenlenen basın toplantısında yerli ve milli tarımın önemine değinerek eğitim ve öğretimde tarım üzerine önemli çalışmalar yapılacağı ifade edildi. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş protokol kapsamında yapılan eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

2021-2022 eğitim-öğretim yılında; Tarım, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı ile Laboratuvar Hizmetleri alanlarında Millî Eğitim Bakanlığı uhdesinde 123 okul, 9.309 öğrenci ve 264 öğretmeni kapsamına alan bu protokol ile;
  • Yüz yüze/dijital eğitim materyalleri hazırlanacak
  •  AlanderslerindeTarımveOrmanBakanlığıEğiticileriningörevalmalarısağlanacak
  •  Alan öğretmenlerinin, ortaklaşa belirlenecek takvim ve programa göre Tarım ve Orman Bakanlığının belirlediği atölye/laboratuvarlar, eğitim merkezleri, araştırma enstitüleri ve arazilerde iş başında eğitim düzenlenecek
  • Alandan mezun öğrencilerin tarım sektöründe istihdamı için ortak proje ve çalışmalar yapılacak
  •  Alan öğrencilerinin işletmelerde mesleki eğitimi/staj uygulamalarını bütçe olanakları doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kurum veya kuruluşlarda yapmaları sağlanacak.
  •  Alana uygun tohum, gübre, fide, canlı hayvan vb. Temrinlik malzeme desteği sağlanacak
  • Alana uygun donatım yapılacak
  • Tohumyetiştirmeyeyönelikortaklaşapilotçalışmaveuygulamalaryapılacak
  • Hastalık, zararlı bitkiler, gübre, bitki besleme vb. konularda ortaklaşa çalışmalar yapılacak.
  • Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Dijital Tarım Kütüphanesi ve Tarım Orman 3 Akademisine erişimizni sağlanacak
  • Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların ve Tarım ve Orman Bakanlığı uhdesindeki eğitim merkezlerinin ortaklaşa belirlenecek takvim ve program çerçevesinde çiftçi eğitim vb. faaliyetlerde kullanılması sağlanacak
  • Mesleki ve teknik eğitime yönelik etkinlikler (proje, seminer, kariyer günü, rehberlik, yarışma, gezi vb.) ve farkındalık faaliyetleri düzenlenece
  • Tarım teknolojilerindeki gelişmeleri, akıllı tarım, dijital tarım, dikey tarım, topraksız tarım vb. konularda öğretmen ve öğrencilere yönelik ortak eğitim faaliyetleri düzenlenecek.
  • Yerel çeşitler konusunda farkındalık oluşturmak üzere çalışmalar ve tescil edilen çeşitler hakkında bilgilendirme faaliyetleri yapılacakAlan öğrencilerine başarı bursu verilmesine yönelik çalışma ve girişimlerde bulunulacaktır.
Biz de yerelde Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü o k Valimiz Sayın Fuat GÜREL himayelerinde Bakanlıklarımız tarafından tesis edilen bu iş birliğine ilişkin görev ve sorumluluklarımızı en üst düzeyde yerine getireceğimizi ve her fırsatta iş birliğimize ilişkin çalışmaları eş güdümle yürüteceğimizi beyan ediyoruz. dedi.

Yortan Çok Programlı Anadolu Lisemizde Hayvan Koruyuculuğu Ve Yetiştiriciliği Alanı Mevcut

İlimizde bu konuda eğitim veren Yenice İlçemizde Yortan Çok Programlı Anadolu Lisemizde hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği alanı mevcuttur. Ortaöğretim Kurumlarımızın tercih sürecinin devam ettiği bu günlerde her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da işgücüne uygun yetişmiş eleman ihtiyacı yine Karagündostu Mesleki ve Teknik Liselerimiz tarafından karşılanacaktır. Öğrencilerimize ve velilerimize bu okulumuzu ve alanımızı da bu süreçte tanıtmış olalım. Ülkemizin birçok İlinde bu alanlarda farklı imkanların olduğunu da bir kez daha hatırlatalım. İl Tarım Ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık tarımın öneminden bahsederek meslek liselerinde yetiştirilmiş olup bu teknisyenler tarım bakanlığının merkez teşkilatında ve birçok yerde ara eleman o k çalışacaktır dedi. Kurban Bayramı ile ilgili bütün tedbirlerin  il müdürlüğümüzde başta sayın valimizin önderliğinde alındığını belirtmek istiyorum. Kurban kesim yerlerimiz belirlendi. Şuan için hiçbir aksaklığa sebep vermiyoruz diyerek vatandaşların kurbanlıklar ile ilgili  kafalarında olan tüm sorularını ve ilçe müdürlüklerinden öğrenebilirler dedi.