MHP esnaf ziyaretleri kapsamında Karabük esnafı ile bir araya geldi. "Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" programı çerçevesinde sahaya inen MHP heyeti tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de esnaf ve vatandaşı ziyaret etti. Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ve İstanbul Milletvekili Dr. Hayati Arkaz beraberindeki heyetle Karabük ve Safranbolu esnafının istek ve taleplerini dinledi. 

MHP esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Ülke genelinde seçim çalışmalarına hız veren MHP 22 Kasım Pazar günü Karabük'te partililer, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Sabah kahvaltısı ile Karabük mesaisini başlatan MHP milletvekilleri ve genel merkez yöneticileri Karabüklü esnafın sorunlarını dinlemek için esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Karabük'ün en kalabalık caddesi olan Kemal Güneş Caddesi'nden esnaf ziyaretini başlatan MHP Heyeti İstasyon Caddesi ve Ankara Caddesi'nde de ziyaretlerine devam etti. Girdiği her dükkanda sıcak karşılanan MHP Heyeti sokakta karşılaştıkları vatandaşların da istek ve dileklerini dinledi. Karabük'te esnaf ve vatandaşın göstermiş olduğu misafirperverlikten memnun olan MHP'li Milletvekilleri Adem Kar ve heyetini tebrik etti.

Öte yandan bazı esnaflar ise MHP Heyetine ekonomik sıkıntılardan dolayı dert yandı. Karabük esnafı Cumhur İttifak'ı ortağından zam yapılmamasını talep etti. Bununla beraber bir kıraathaneye girerek oyun oynayan vatandaş selam veren Ümit Yılmaz ile vatandaşlar arasında geçen diyalog ise tebessüm ettirdi.

"Biz Zam Gelsin İstemiyoruz"

Ziyaret sırasında Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ile çocuk ürünleri satan bir esnafın konuşması dikkat çekti. MHP Düzce Milletvekiline mal satmakta zorlandıklarını ifade eden esnaf; "Zam gelsin istemiyoruz." dedi.

Bunun üzerine Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ise; "Esnaf istemez. Sizin çektiğiniz sıkıntıları bizde ilgili mercilere iletiyoruz. Onların da çözüm noktasında bir şeyler yapması için." diyerek esnafa hayırlı işler diledi.

" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

"9 Senelik Esnafım Belki 10 Seneyi Bulacak, Bulmayacak, Bilmiyoruz Yani"

Ümit Yılmaz'a çektiği sıkıntıları anlatan giyim ve konfeksiyon ürünleri satan başka bir esnaf ise bu gidişle işletmesinin geleceğini göremediğini söyledi. MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz'ın var mı bizden bir isteğiniz soruna cevap veren işletme sahibi; "İstek çokta, bitmez yani." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Ümit Yılmaz, "Yakından takip ediyoruz. Sıkıntılarınızı da biliyoruz. Biz de küçük esnafız. Sizin içinizden çıktığımız için. Yakından takip ediyoruz." dedi.

İşletme sahibi ise; "Bizde işte belki bir sene, belki iki sene sonra bizde küçüleceğiz. Dokuz senelik esnafım belki on seneyi bulacak, bulmayacak. Bilmiyorum yani." ifadelerini kullandı.

Hayati Akraz'dan Balık Pazarı ve Kordon Park'a Ziyaret

MHP Esnaf Ziyaretleri kapsamında Balık Pazarı ve Kordan Park'ta bulunan bir kafeyi ziyaret eden Dr. Hayati Akraz  burada Karabüklüler tarafından ilgiyle karşılandı. Vatandaşlarla sohbet eden Akraz kendisini çaya davet eden herkes teşekkür ederek; "Karabük insanının cömert olduğunu dile getirdi.

Öte yandan gezi sırasında Azerbaycanlı öğrencilerle karşılaşan Dr. Hayati Arkaz öğrencilerle bir süre sohbet ederek Türkiye'nin Azerbaycan'ın her zaman yanında olacağını vurguladı. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">