Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar’ın Maaş alıyor iddiaları asılsız çıktı. Bir süredir kamuda görev yapan üst düzey bürokratların birkaç yerden maaş aldıkları iddiaları gündeme geliyor. İşte bu iddialardan birisini de CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz twitter hesabından ortaya attı. Yavuzyılmaz sosyal medya paylaşımında KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar’ın KARDEMİR'den 39.423TL, Bağlı Şirketi KARDÖKMAK’tan da 10.000 TL para aldığını iddia etti. Dayanak o k ta genel kurul tutanaklarını yayınladı.

BAYRAKTAR’IN İADE ETTİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI!

Kardemir Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. geçtiğimiz 2020 yılının 2 Kasım tarihinde seçimli genel kurulunu gerçekleştirmişti. Genel Kurulda Alparslan Bayraktar ve ekibi Yönetim Kuruluna seçilmiş ve Enerji Bakan Yardımcısı Bayraktar Yönetim Kurulu Başkanı olmuştu. Şirketin kuruluşundan bu yana tüzüğü gereği yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı ödenmektedir. Bu huzur haklarının ne kadar olacağı da Genel Kurullarda belirlenir. Ancak Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar yönetime gelişinin ardından KARDEMİR’den hiçbir ücret talep etmediğini üst yöneticilere bildirdi. Hatta hesabına yatan ilk huzur hakkı tutarını da iade ederek şirket üst yöneticilerine daha önce söylediğini ve herhangi bir ücret ödenmemesini tekraren bildirdi. Karabük Derin Haber o k öğrendiğimiz bu bilgiyi teyit ederek 6 Ocak tarihinde; “KARDEMİR’de Yönetim Kurulu Üyelerinin aldığı huzur hakkı uzun süredir eleştiri konusu oluyordu. İşte Kardemir’in Y.K. Başkanı. Huzur Hakkını İade Etti.” Başlığı ile okurlarımıza duyurmuştuk. (https://www.karabukderinhaber.com/huzur-hakkini-iade-etti/ )

MİLLETVEKİLİ YAVUZYILMAZ’IN İDDİASI FOS ÇIKTI

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın sosyal medya hesaplarındaki paylaşım sonrası haber kaynaklarımızdan tekrar teyit etme ihtiyacı duyduk. Aynı zamanda Enerji Bakan Yardımcısı olan KARDEMİR Y.K. Başkanı Bayraktar’ın geçmişte yaptığımız haberde olduğu gibi hiçbir ücret almamaya devam ettiğini bir kez daha teyit ettik. Üstelik edinilen bilgilere göre 29 Mart 2021 tarihinde yapılan bağlı şirketlerin mali genel kurullarda; “Kardemir Yönetiminde görev alan yöneticiler bağlı şirket yönetimlerinden hiçbir ücret alamazlar” kararının alındığı ortaya çıktı. Bu da Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın bağlı şirketler olan KARDÖKMAK ve KARÇEL’den de huzur hakkı alınıyor iddialarının da asılsız olduğunu ortaya çıkarttı. Öte yandan iddiaları ile ilgili Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ı aradık. Telefonuna bakan Danışmanı bir görüşmesinin olduğunu ve görüşme biter bitmez dönüş yapacaklarını ifade etti. Ancak haberi yayına hazırladığımız saate kadar kendilerinden hiçbir dönüş yapılmadı.