Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Karabük'te önemli açıklamalarda bulundu. İlimize ayrılan Milli Eğitim Bakanlığı ödeneğinin artırıldığını belirten Bakan Özer bununla beraber Karabük'e bir tanesi özel eğitim olmak üzere  6 tane anaokulu yapılacağını duyurdu.  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Karabük'te yaptığı açıklamada pandemi ile mücadelede kararlılık vurgusunda bulunurken bununla beraber ilimize yapılacak önemli yatırımlar hakkında bilgiler verdi.   Okullarda pandemi sürecinin başarılı bir şekilde yürütüldüğüne vurgu yapan Bakan Özer kapalı alanlarda maske yasağının kalkması ile öğrenci ve öğretmenlerin daha rahat şartlarda çalışacağını belirtti. Karabük'e yapılan eğitim yatırımları hakkında değerlendirme toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunan Bakan Mahmut Özer Karabük'e ayrılan 300 milyonluk ödeneğe 250 milyon daha eklenerek 550 milyon TL'ye çıkarıldığını ifade etti. Bakan Özer Karabük'te yaptığı açıklamada; "Karabük'ün eğitim kapasitesini güçlendirmek, eğitim kalitesini artırmak adına 250 milyonluk ilave yatırım bütçesini bugün itibari ile Karabük'e vermiş bulunuyoruz. Dolayısı ile 300 milyonluk yatırımı 550 milyon TL'ye çıkarmış bulunuyoruz. Öncelikle bu yeni vermiş olduğumuz yatırımların Karabükümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.""> dedi.  " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

"En Büyük Önceliği Anaokullarına Verdik"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Karabük'te yapılacak olan yatırımlarda önceliği anakoul verdiklerini belirterek ilimize 6 adet anaokulunun yapılacağını belirtti. Bakan Özer yaptığı açıklamada; "Karabük'e 6 tane yeni anaokulu yapacağız. Bir tanesi özel eğitim anaokulu olacak. Dolayısı ile Karabük'ün talep etmiş olduğu anaokulu yatırımlarının tamamını Milil Eğitim Bakanlığı o k karşılamış olacağız. Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığı o k en öncelik verdiğimiz alanlardan bir tanesi okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarını artırmak ve erişimi kolaylaştırmak. Bunun için bu sene 3 bin tane yeni anaokulu yapacağız. 40 bin tane yeni anasınıfı yapacağız.

"Karabük'te 4 Okul Yık Yap Kapsamında Yenileyor"

Beşbinevler'de bir ilkokul, ortaokul, Belen Toki bölgesinde ilkokul, ortaokul, Cumayanı Köyü İmamhatip Ortaokulu, Zati Ağar İlkokulu, birde 4 tane yık yap kapsamında yapılacak okulu bu yatırım programına ekledik. Bunlarda Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi, Soğuksu Ortaokulu Şehit Recep Çakıl İmam Hatip Ortaokulu ve Cemil Meriç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi. Bunların haricinde yaklaşık 13 milyonluk mevcut okullarımıza ilave yatırım o k Karabük'e vermiş bulunuyoruz. Karabük eğitimle ilgili sorunlarını çözmüş bir ilimiz. Çok daha iyi nokta kendisini taşıyabilecek potansiyeli, fırsatı olan bir ilimiz. Bunu yatırımlardan da gördük. Gerçekten çok iyi mesafe alınmış." şeklinde konuştu.

"Bakan Mahmut Özer Karabüklülerle İftarda Buluştu"

Karabük Valiliği'nde gerçekleşen değerlendirme toplantısının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Büyük Kulüp'te düzenlenen iftar programı ile Karabük'te bulunan Karabüklülerle bir araya geldi. Siyaset,ticaret ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri yer aldı. Programda Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş Karabük'ün eğitim alanında yapılacak olan yatırımların önemli olduğuna dikkat çekerek Bakan Mahmut Özer'e desteklerinden dolayı Karabük halkı adına teşekkür etti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise ilimizde yapılacak olan yatırımların hayırlı olmasını dileyerek Karabük'ün eğitim alanında başarılı bir il olduğuna dikkat çekti. Bakan Özer bununla beraber pandemi sürecini öğretmen ve öğrencilerin başarılı bir şekilde atlattıklarınnı ve yüz yüze eğitim  özellikle gelişim çağındaki çocuklar için oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Karabük ve ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı o k önemli yatırımların yapıldığını ifade eden Mahmut Özer eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için gerekli çalışmalarında yapılacağını belirtti.