BBP Karabük eski İl Başkanı Dursun Kıraç, Muhsin Yazıcıoğlu ve dava arkadaşlarının ölüm yıldönümünde Derin TV’ye konuk oldu. Kıraç Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyaset anlayışı ile ilgili bilgiler vererek Büyük Birlik Partisi'nden neden istifa ettiğini Derin TV'ye açıkladı. 

Hatırlanacağı üzere Büyüp Birlik Partisi Karabük Eski İl Başkanı Dursun Kıraç 21 Eylül 2020 tarihinde özel nedenlerle partisinden istafa ettiğini açıklamış ve dava arkadaşları ile helalleşmişti. BBP Partisi Eski İl Başkanı Dursun Kıraç Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün yıldönümü nedeni ile konuk olduğu programda özel açıklamalarda bulundu.

Eda Eren Güller’in hazırlayıp sunduğu 4. Bölge programında konuşan Kıraç, istifasının nedenini ilk kez açıkladı. Açıklamalarında BBP'ye ve Cumhur İttifakı'na sitem eden Dursun Kıraç Muhsin Yazıcıoğlu'nun önemli bir lider olduğunu vurguladı. "Muhsin Yazıcıoğlu yaşasaydı ülke şuan bu durumda olmazdı" şeklinde konuşan Kıraç 13 yıl önce yaşanan acı olayı Derin TV ekranlarında yeniden hatırlattı.  Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatını suikast o k nitelendiren Başkan Kıraç, dava dosyasının üzerinden13 yıllık uzun bir zaman diliminin geçtiğini,  ancak bir arpa boyu yol alınamadığını ifade etti.

Dursun Kıraç Neden İstifa Etti?

Büyük Birlik Partisinden istifa ederek ayrıldığını ifade eden Dursun Kıraç Büyük Birlik Partisi'nde Muhsin Yazıoğlu'nun önemli bir yeri olduğunu ifade ederek partisinden istifa etmesinin nedenlerini şu şekilde sıraladı.

Eski Başkan Dursun Kıraç; “Bunun nedenlerinden baş konusu suikastın aydınlatılamaması. Büyük Birlik Partisi Cumhur İttifakı'nın içerisinde. 20 yıldır memleketimizi yönetenler belli.  25 Martta Muhsin Başkanımızın ölüm yıldönümüydü. Ben televizyonlarda çok göremedim, gündem o değildi yine gündem çok farklıydı. Rahmet dileyerek geçiştiriyoruz. Muhsin Başkan’ın hakkının karşılığını kimse o şekilde veremez. Gerek burada, gerek mecliste, gerek ortak platformlarda, gerek basın, herkeste bir vebal var. Gerek yetkililer gerek Büyük Birlik Partisi, gerek Milliyetçi Hareket Partisi o ittifakın içinde oldukları için söylüyorum, gerek AK Parti hükümeti ne yazık ki bu konuda sınıfta kalmışlardır bence.  Yeterince ilgilenilmiş olsaydı bu konu şimdiye kadar çoktan aydınlatılması gerekiyordu.”

" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Muhsin Yazıcıoğlu için hazırladığımız özel yayınımızın tamamını izlemek için tıklayınız;