Karabük Defterdarı Osman Koçaş TBMM Plan ve Bütçe Komisyon’unda kabul edilen Yapılandırma Düzenlemesi ile ilgili Karabük Derin Haber’e önemli açıklamalarda bulundu. Karabük Derin Haber Merkezi'ni ziyaret eden Karabük Defterdarı Osman Koçaş ve Safranbolu Vergi Dairesi Müdürü Kader Öztürk Yapılandırma Yasası ile ilgili açıklamalar yaparak mükelleflere önemli tavsiyeler de bulundu. Yapılandırma Yasası’nın Bütçe Plan Komisyonu’nda görüşüldüğünü ifade eden Osman Koçaş kamuoyunun yasayı merakla beklediğini vurguladı. Vergi Sisteminin beyana dair işlem yaptığını söyleyen Koçaş mükelleflerin düştükleri ekonomik sıkıntılar nedeniyle beyan ettikleri vergileri zamanında ödeyemediklerine dikkat çekti. Yapılandırma Yasasının çıkması ile mükelleflerin peşin ödeme yapmasının önemli fırsatlar getireceğini vurgulayan Koçaş özellikle borcu olan mükelleflerin bu süreçte para biriktirmesini tavsiye etti.

“Mükellefler Yapılandırma Yasasını Takip Etsin”

Karabük Defterdarı Osman Koçaş açıklamasının devamında, “Pandemi dolayısı ile mükelleflerimiz zor durumda kaldı ve mali idarede borçları erteledi. Ödeme konusunda erteleme yaptı. Ben buradan mükelleflerimize özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Bu borçların zamanında ödenmesi en güzeli. Fakat bu çeşitli sebeplerle, pandemiden dolayı olabilir, ekonomiden dolayı olabilir. Küresel ölçekteki sıkıntılardan dolayı olabilir. Mükelleflerimiz mutlaka bu yapılandırma yasasını takip etsinler. Dedi.

“Bu Yapılandırma Yasası Farklı Olacak”

Özelikle şunu vurgulamak istiyorum. Bazı mükelleflerimiz borcunun olduğunu dahi bilmiyor. Bu çok önemli. Biz diyoruz ki mükelleflerimiz ister borcu olsun ister olmasın bu yapılandırma yasası çıkmadan önce ya da çıktıktan sonra mutlaka bağlı olduğu vergi dairesine veya bir mali daireye uğrayarak kendine bir check-up yaptırsın. Benim borcum var mı yok mu öğrensinler. Bu çıkacak olan yapılandırma yasasının mutlaka kullansınlar. Bu yapılandırma yasası diğerlerinden daha farklı olacak. Peşin ödemeler noktasında daha çok indirim sağlanacağını biliyoruz. Borcu olan mükelleflerimiz bu yapılandırma yasasını takip etsinler. Özellikle para biriktirsinler ve peşin ödeme tercihinde bulunsunlar diyorum. Şeklinde konuştu. E- tebligat hakkında da açıklamalarda bulunan Osman Koçaş, e- tebligattan dolayı kesilen cezalarla ilgili defterdarlık o k herhangi bir düzenleme yapılamayacağını söyledi.   " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">