MÜSİAD 4. Olağan Seçimli kongresi yapıldı. Kongre de eski Başkan Ahmet Nur görevi Cengiz Ünal'a devretti.  Bugün (10.08.2021) By Fatih VİP Salon'da yapılan Kongreye MUSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Yerelde Şube Yapılandırma Komitesi Başkanı Ahmet Şekerli, Karabük Defterdarı Osman Koçaş, Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Karabük AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Memleket Partisi Karabük İl Başkanı Muharrem Uğur Ünsal, MUSİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, MUSİAD Bartın Şube Başkanı Muhammet Aksoy, Safranbolu TSO Başkanı Ali Sami Acar ve MUSİAD üyeleri katıldı. Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile devam etti. Programda konuşma yapan Ahmet Nur MUSAİD Karabük Şubesi'nin açılış süreci hakkında bilgiler verdi. Görev süresi boyunca önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Nur; "Bugün itibari ile ben bu görevi yardımcım Cengiz Beye sizlerin oylarıyla sizlerin tensipleriyle genel merkezinde onayıyla devredeceğim. Gönlüm rahat. Benden daha iyi hizmet edeceklerine MUSİAD'ı daha iyi yerlere getireceklerine inancım." ifadelerini kullandı.

"Karabük'ü Geliştirme Noktasında Elimizden Geleni Yapmaya Hazırız"

Programda konuşan MUSİAD Genel Başkanı Ahmet Kaan ise her fırsatta ülkemizin çeşitli yerlerini gezdiklerini ifade etti. Karabük'ün ekonomik imkanları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Kaan demir çelik ile beraber orman ürünleri pazarında da ilerleme kaydedildiğini belirtti. Başkan Ahmet Kaan; "Safranbolu evleri, hanları, hamamları demirciler ve semerciler çarşısı da iç ve dış turizmi noktasında Karabük'ü de merkez haline getirdiğini de ifade edelim. Buranın bir miktar daha geliştirilmesi noktasını bugün hem valilikte, hem belediye başkanlığımızda hem de sanayi ve ticaret odamızda değerli başkanımızla da konuşmamızda bizde burayı geliştirme konusunda hazır olduğumuzu ifade ettik." şeklinde konuştu.

"Karabük'e Yeni MUSİAD Binası Yapılacak"

Yapılan oylamaların ardından teşekkür konuşması yapan Cengiz Ünal yeni dönemde iş insanları ile bir araya gelerek ortak akılla hareket edeceklerini ifade etti. Ünal yaptığı konuşmada; "MUSİAD yüksek ahlak ve güven temelinde bir iş dünyası tasavvuru ile yürütülen bir medeniyet davasıdır. Biz burada iş insanlarımıza hizmet üreteceğiz. Özellikle Karabük'ten ne alırız değil Karabük'e ne yapacağız anlayışında olacağız. Çok kıymetli iş adamlarımızla bir araya gelerek ortak akılla bir konsorsiyum oluşturup iş ve istihdama yönelik bir üretim merkezini hayata geçireceğiz. İnsan odaklı ve her şey Karabük için anlayışı ile hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı. Başkan Cengiz Ünal konuşmasının son bölümünde yönetim kurulu ile birlikte MUSİAD Hizmet Binası için çalışma başlayacaklarını söyledi. Cengiz Ünal Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor;