Karabük siyaset ve cemiyet hayatının önemli isimlerinden Mustafa Özata Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) personel alımı ile ilgili ilginç iddialarda bulundu. Özata yaptığı açıklamada iktidar partisinden bazı şahıs personel alımı için kontenjan verildiği yönünde duyumlar aldığını ifade ederek doğru olmadığına inanmak istediğini söyledi.
Hatırlanacağı üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı ülke genelinde personel alımı yapacağını duyurmuştu. Yapılan duyuruda Karabük genelinde ise 56 güvenlik ve 27 temizlik görevlisi alınacağı ilan edilmişti. Ankara'da yapılan kura katılmak üzere ilimizden toplamda yaklaşık o k 4 bin 350 kişi mülakat katılmak için  kura katılmıştı. Kura sonucunda belirlenen listede ise 332 aday mülakat katılmaya hak kazanmıştı. Adaylar mülakatlar için belgelerini teslim ederken Mustafa Özata sosyal medya hesabında ilginç bir açıklamada bulundu.
İYİ Partili Mustafa Özata sosyal medya hesabından söz konusu mülakatlarla ilgili yaptığı açıklamada adalet kelimesini açıkladı. Özata duyduğu iddialardan yola çıkarak iktidar partisine uyarılarda bulundu. Mustafa Özata yaptığı açıklamada vatandaşların kendisini arayarak, iktidar partisinden bazı şahıs kontenjanlar verildiğini ve adayların iktidar partisindeki durumlarının göz önünde bulundurulduğunu söylediklerini belirtti.  Özata açıklamasında adayların sosyal medya hesaplarına bakıldığını, partizan kriterlere göre listeler hazırlandığını ve adaylardan üye talebinde bulunulduğunu ileri sürdü.

Mustafa Özata yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Adalet ,Vicdan ve Karabük üzerine notlar.
Sırasıyla Adalet ve Vicdan kavramlarının değişik perspektiflerden kısa tanımlarını yapıp, sonrasında konumuza ve Karabük’e gelelim.

Adalet;

TDK açıklamasında; “Yasaların herkes için eşit bir şekilde kullanılmasının sağlanması, doğruluk, hukuka uygunluk ve insanların hakkını gözetme “o k ifade edilmektedir.
İslam’da ise Adalet; "Dinimizin en önem verdiği konulardan olup;” hakkı teslim etmek ve kim olursa olsun eşit muamelede bulunmak” manasına gelir.
Vicdan ise; “Kişiyi kendi davranışlarıyla ilgili o k bir yargıda bulunmaya yönelten, kişinin kendi ahlak değerleri üzerinde dolaysız ve kendiliğinden yargılama yapmasını sağlayan, kişiye iyiyi ve doğruyu yapma yükümünü de yükleyen içsel güç” o k tanımlanabilir.
Vicdan, tüm dinlerde en önemli kavramlardan biri o k karşımıza çıkmaktadır.
Hatta bir çok alanda adalet ile birlikte rol almaktadır .
Karabük ile ne ilgisi var dediğinizi duyar gibiyim.
15 Eylül 2021 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK Yurtlarında görevlendirilmek üzere 4.346 güvenlik ve temizlik görevlisi işe alımı için uygun başvurulardan kura ile sözlüye çağırılacak aday belirlenmesi için kura çekilmiş.
Karabük için 36 kadın 20 erkek 56 güvenlik,17 kadın 10 erkek 27 temizlik görevlisi yani toplam 83 kişilik kadro için 4 misli yani 332 aday belirlenip listesi hazırlanmış.
Buraya kadar bir şey yok,
Ancak ,hemşerilerimden gelen birçok telefonda; bu kadrolar İçin İktidar Partisinden bazı şahıs kontenjanlar verildiği, adaylardan partiye üye olmasının aranması yanında ;
üyelikte eskilik durumu, partiye hangi adayın kaç üye getirdiği, sosyal medyalarındaki paylaşımları ,yaşam tarzı vb. gibi bir çok partizan kriterlerle listeler hazırlandığı, adayların en çok üyeyi kim yaparsa listede yer alacağı gibi ifadelerle yeni üyeler yapmaya zorlandığı belirtilmektedir.
Tek amacı ekmeğini kazanmak olan bu insanlarımızı böyle samimiyetsiz bir davranışa zorlamak ,adaletin ve vicdanın neresine sığar?
Bırakın artık insan umut tacirliği yapmayı!!
Sizi, insanlar affetmeyeceği gibi Allah’ta affetmeyecektir!
Empati yapın, bizim başımıza gelse ne düşünürdük deyin.
Elimde belge olmadığı İçin sadece bu kadar yazabiliyorum.
Doğru olduğuna inanmak istemiyorum!!
Yukarıda açıklamasını yapmaya çalıştığım değerlerin benim kentim Karabük’te halen daha yaşadığına inanmak istiyorum.
Gelin beni utandırın, bunu yapmayın.
Hiç bir liste vermeyin, Adaletli davranın!
Vicdanınızı dinleyin, izlerinde çocuklarınız var.
Lütfen adil olun, zorluklar içindeki insanların bu devlete ve hayata dair inançlarını, umutlarını öldürmeyin.
Ve lütfen bu yazıyı okuyunca bir dakikalığına kendinizi bu insanların yerine koyun.
Saygılarımla"