Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş okul ziyaretlerine Yenice de devam etti. 

İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ beraberindeki heyetle Yenice deki okullarda incelemelerde bulundu. Akbaş incelemeler kapsamında Yenice İlçe Millî Eğitim Müdürü Murat Çorbacı'dan bilgiler aldı.

Nevzat Akbaş  Yenice ÇPA Lisesi, Yenice İmam Hatip Ortaokulu ve yapımı devam eden Yenice Anaokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyaretler sırasında okul idarecilerinden okulun fiziki durumu ve eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş  daha sonra sınıf ve atölyeleri gezerek  öğretmenler ile  bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Okul Eğitimi Alanında Erasmus+ Akreditasyonu Projesi'nin hazırlanmasın emeği geçen ÇPA Lisesi Müdürü Mahir Emre Doğuş'a teşekkür etti. Okul Müdürü Mahir Emre Doğuş aynı zamanda Okul Eğitimi Alanında Erasmus+ Akreditasyonu Projesi'nin Koordinatörlüğü'nü yapıyor.

"Öğretmen ve Öğrencilerin Avrupa Kültürünü Görmesi Büyük Önem Arz Etmektedir"

İl Milli Eğitim Müdür Nevzat Akbaş Yenice de görev yapan öğretmen ve yöneticilerin proje çalışmalarında aktif görev aldıklarını ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; "Yenice yönetici ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile proje çalışmalarında geleneksel hale getirilmiştir.  Öğretmen ve öğrencilerimizin bizim kültürümüzün yanında Avrupa kültürünü görme açısından büyük önem arz etmektedir.  Öğretmenlerimiz bu hareketlilikle mesleki gelişimlerini artıracak, hayat boyu öğrenme döngüsünü hızlandıracak, yabancı dil bilgilerini geliştirecekler ve okulumuzun kurumsal yeterliliklerine katkı sağlayıcı deneyimler elde edecekler. 2023 Eğitim Vizyonu ışığında bu  tarz projelerin ilimiz ve ilçelerimiz adına çok önemli olduğunu vurgulayarak yapılan çalışmaların diğer ilçelere de örnek teşkil etmesi gerektiğini" söyledi.

"Okullarımızı Gün Gün Takip Ediyoruz"

Ardından öğretmenler ile bir süre sohbet eden İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ: "Okullarımızı gün gün takip ediyoruz. Okul idarecileri ve öğretmenlerle sürekli irtibat içerisindeyiz. Öğretmen ve öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmeleri için tüm gayretimizle çalışıyoruz  Öğretmenlerimizin bu zor zamanlarda ki hassasiyeti, işine bağlılığı, göstermiş oldukları fedakarlıkların başta öğrencilerimizin ve bizlerin eğitimin bir ekip işi olduğunu ve devamında gelen başarının gözler önüne serildiğinin bir göstergesidir." dedi.

Daha sonra hayırsever İş İnsanı Salih ÖREN tarafından yaptırılan anaokulu inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Firma yetkilisinden bilgi alan  Nevzat Akbaş okulun planlanan inşaat süresi içerisinde teslim edilmesi için ellerinden gelen azami gayreti göstermelerini istedi.