4 yıl önce pkk tarafından haince şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın şehit edildiği yerde anıldı. Aybüke Yalçın ülkenin dört bir yanında unutulmadığı gibi ilimizde de unutulmadı. Binlerce sosyal medya kullanıcıları ve Karabük protokolü Aybüke öğretmen için anma mesajı yayınladı. Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ise Şehadetinin yıldönümünde Aybüke Yalçın'ın ailesini ziyaret etti.
Batman'ın Kozan İlçesi'nde 9 Haziran 2017 tarihinde karne dağıttıktan sonra evine giderken silahlı saldırıda 22 yaşında şehit olan Aybüke öğretmen için şehit olduğu Tepecik Mahallesi Şehit Şenay Aybüke Yalçın Caddesi'nde anma töreni gerçekleştirildi. Anma töreninde konuşan Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; "Öğretmen Aybüke'yi kaybettik ancak sonsuza dek hep kalbimizde öğrencileriyle yaşayacak. Şehitlerimiz bizim için ışıktır. Şehit öğretmenimiz Batman'da, Kozluk'ta, Çorum'da, Konya'da ve Türkiye'de yaşıyor." ifadelerini kullandı.

"Şehitlerimizi Unutmadık Unutturmayacağız"

Safranbolu'da ise Kaymakam Türköz beraberindeki heyetle Aybüke öğretmenin aile evini ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam Türköz’e, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt, İlçe Müftüsü İsmail Temur, Sosyal Yardımlaşma ve Vakıf Müdürü Yusuf Özyavuz eşlik etti. Kaymakam Mehmet Türköz, “Şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız. On ne kadar minnet etsek azdır. Aileleri onların bize emanetidir. Her zaman yanlarında olmaya gayret edeceğiz. Ben bu vesileyle tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, kıymetli ailelerini sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.