Orman Genel Müdürlüğü personel alımı için ilan verdi. Karabük İŞKUR'dan yapılan açıklamaya göre Orman Genel Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 74 daimi personel alımı yapılacak.
Karabük İŞKUR Orman Genel Müdürlüğü personel alım ilanını yayınladı. Yayınlanan ilana göre taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere Orman Genel Müdürlüğü 44 engelli ve 30 eski hükümlü ya da Terörle Mücadelede Yaralanan (TMY) statüsünde ülke genelinde 77 personel alacağını duyurdu. Orman Genel Müdürlüğü tarafından Karabük için 3 engelli ve 2 eski hükümlü/TMY olmak üzere toplamda 5 kontenjan ayrıldı.

Başvurular Ne Zaman?

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı için başvuru da bulunmak isteyen adaylar İŞKUR üzerinden 24 Ocak -28 Ocak tarihleri arasında başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmak isteyen engelli adaylar büro memuru o k görev yapacak. Bununla beraber eski hükümlü ya da terörle mücadelede yaralanmış adaylar ise orman işçisi o k görevlendirilecek.

Orman Genel Müdürlüğü Personel Alımı İçin Başvurular Nasıl Yapılacak?

Orman Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmak isteyen adaylar ilan tarihinden itibaren İŞKUR'un internet şubesinden başvuruda bulunabilecek. Bununla beraber adaylar Alo 170 hattı üzerinden ve İŞKUR Karabük Şubesi'nden de başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.

İŞKUR'a yapılan başvuruların ardından Orman Genel Müdürlüğü alınacak personelin dört (4) katı kadar kişi belirlemek için noter huzurunda kura çekilişi gerçekleştirecek. Bununla beraber engelli personel alımında asil ve yedekler kura sonucunda belirlenecek. Beden işçisi o k Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışmak isteyen adaylar için kura çekilisinin sonrasında sınava tabi tutulacak.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan kura çekilişleri 8 -13 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Adaylar kura çekilişlerinin net tarihini  www.ogm.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

Orman Genel Müdürlüğü'nde Çalışmak İsteyen Adaylar İçin Genel Şartlar İse Şu Şekilde;

1.İstihdam edilecek engelli statüsündeki daimi işçiler 4857 sayılı iş kanununa tabi o k çalıştırılacaktır.

2.2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

3. Başvuru süresinin son tarihi itibarı ile 18 yaşını tamamlamış olmak,

4.Başvuru yapacak adayların, Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

5.Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

6.Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

7.Başvurunun son günü itibarıyla talep edilen öğrenim durumu ve özel şart haiz olmak,

8.Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,

9.İŞKUR Açık İş İlanında belirtilen yerleşim biriminde/birimlerinde ikamet ediyor olmak,

10. Her aday, yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir,

11. Adayların engellilik durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla belgelendirmeleri gerekir,

12.Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adaylar ile sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olan adaylardan arşiv araştırması sonucu Genel Şartlar 4 üncü maddesinde yer alan suç unsurlarını taşıdıkları anlaşılanların başvuruları, alım sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

13.Kura çekimi 08.02.2022 - 13.02.2022  tarihleri arasında olacaktır. Kuranın net tarihi ilgili bölge müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanacaktır. Orman Bölge müdürlüklerinin internet sitelerine www.ogm.gov.tr den ulaşabilirsiniz.

14.Adaylardan istenecek evraklar, evrak teslim tarihleri, sınav yeri, sınav tarihi ve İşe alım süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler Orman Bölge Müdürlükleri internet siteleri üzerinden ilan edilecektir.

Engelli Adaylar İstenen İstenen Özel Şartlar

1. MEB onaylı; Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası, Bilgisayar Operatörlüğü Sertifikası, Bilgisayarlı Muhasebe Sertifikası, İnsan Kaynakları Sertifikası, Sosyal Güvenlik Uzmanlığı Sertifikası, Halkla İlişkiler Sertifikası, Personel Bordro ve Özlük İşleri Sertifikası, Genel Muhasebe Sertifikası, Çağrı Merkezi Sertifikası belgelerin en az bir tanesine sahip olmak.

2.En az Lise mezunu olmak.

3.Başvuru süresinin ilk günü itibarı ile 40 yaşından gün almamış olmak.

Eski Hükümlü ya da TMY Statüsünde Adaylar İçin İstenen Özel Şartlar İse Şu Şekilde;

1.En az ilköğretim mezunu olmak,

2.Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık raporu alabilecek durumda olmak, (Bu rapor Koronavirüs tedbirleri kapsamında sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir.)

3.Başvuru süresinin ilk günü itibarı ile 35 yaşından gün almamış olmak.