Safranbolu Devlet Hastanesi kamu hastaneleri arasında bir ilki gerçekleştirerek dijitalleşme yolunda önemli projelere imza atıyor. Safranbolu Devlet Hastanesi yoğun bakımda kalan hasta vatandaşların yakınları için “Yoğun Bakım İzleme Portalı” projesini hayata geçirdi. Koronavirüs salgının hayatımıza girmesi ile birlikte yaşamımızın büyük bir alanında teknoloji ve dijitalleşme büyük önem kazandı. Pandemi ile birlikte hiç şüphesiz süreçten en çok etkilenen sağlık sektörü oldu. Koronavirüs sürecinde hastaneler dolup taşarken özellikle yoğun bakım servislerine hasta yakınları alınamadı. Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Rıza Erkan Andaç’ın desteği ile Bilgi İşlem Personeli Mehmet Sağlam yaşanan soruna çözüm üretmek için bir yazılım geliştirdi. Geliştirilen yazılımla birlikte “Yoğun Bakım İzleme Portalı” projesi hayata geçirildi. Geliştirilen proje ile yoğun bakımda yatan hastaların yakınları Türkiye’nin herhangi bir şehrinden ve dünyanın herhangi bir ülkesinden hastalarını canlı izleyebiliyor. Hasta yakınları proje sayesinde yoğun bakımda yatan hastalarını kendilerine verilen şifre ile gözlemleyebilirken aynı zamanda sağlık değerlerini de inceleme fırsatını elde ediyor. Sağlık Bakanlığının onayı ile hizmete açılan sistemi AK Parti milletvekillerine anlatan Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan Andaç, pandeminin zorlaması ile oluşturdukları sitemin Türkiye’deki kamu hastanelerinde bir ilk olduğunu söyledi. Projenin yazılımını geliştiren Mehmet Sağlam ise “Hasta Yakını İzleme Portalı”nın teknik bilgileri hakkında AK Parti Karabük Heyetine bilgiler verdi. AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Niyazi Güneş, İl Başkanı Av. İsmail Altınöz ve Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı, Safranbolu Devlet Hastanesinde devreye alınan ‘Yoğun Bakım Hasta İzleme Portalı’nı inceledi.

“Hasta Yakınları Yoğun Bakım Hasta İzleme Portalı Üzerinden Hastalarını Canlı O k İzleyebiliyor”

Başhekim Andaç sistemin kurulması için yoğun bir mücadele verildiğini söyledi. Andaç, “Milletvekillerimizin destekleri ve Sağlık Bakanlığı’nın oluru ile oluşturdukları sistem sayesinde yoğun bakımda hastaları olan hasta sahipleri hastaneye gelmeden pandemi riskine girmeden evlerinden veya başka illerden hastalarını görebiliyor. Bu günün belirli bir saatlerinde hasta yakınlarına SMS vasıtasıyla kod numarası ve bir link gönderiyoruz. Yoğun Bakım hasta izleme portalı üzerinden hasta gönderilen kodu kullanarak hastasını canlı o k 5 dakika süre ile görebiliyor. Bu işlemi aynı anda 5 değişik ilden vatandaşlar hastalarının görüntüsüne ulaşabiliyorlar” dedi.

“Pandeminin Zorlaması İle Oluşturduğumuz Bir Sistem”

Pandemi dönemi için çok güzel bir uygulama olduğunu düşündükleri için böyle bir sistemi devreye aldıklarını anlatan Andıç, “Vatandaşlar devreye aldığımız bu sistem ile çok rahat bir şekilde sistemi kullanıyorlar. Oldukça kolay bir ulaşım yolu. Telefonları ellerinde ya da bilgisayarları başından bulundukları yerlerden sisteme girerek hastalarını izleyebiliyorlar. Kurduğumuz sistem pahalı bir sistem değil ama yeni bir sistem. Pandeminin zorlaması ile oluşturduğumuz bir sistem” diye konuştu.

“Dijital Hastane de Yakında Yürürlüğe Girecek”

AK Parti Karabük Heyetine Safranbolu Devlet Hastanesi’nin dijitalleşme yolunda önemli projelere imza attıklarını vurgulayan Başhekim Rıza Andaç “Hasta Yakını İzleme Portalı” ile birlikte gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra “HİMMS” projesini de hayata geçireceklerini vurguladı. HİMSS projesi ile zaman tasarrufunun sağlanacağının altını çizen Andaç bununla beraber hasta tanı ve teşhislerin kısa sürede koyulabileceğini belirtti. Proje ile birlikte kağıt tasarrufunun da sağlanacağına dikkat çeken Erkan Andaç proje ile birlikte tıbbi ve idari hatalarında en aza indirgeneceğini ifade etti. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">