Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlık yarışında kazanan yarın Safranbolu'da bulanan Özler Düğün Salon'unda yapılacak seçimle belli olacak. Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'na Semra Uz, Osman Kesici ve mevcut başkan Muammer Dumaner aday.  Seçime sayılı saatler kala Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adaylarının seçim çalışmaları ve yaptığı açıklamaları sizler için derledik. Yarın (29 Haziran 2021)  yapılacak olan seçimde Semra Uz, Osman Kesici ve Mevcut Başkan Muammer Dumaner başkan olmak için yarışacak. Üç adayında iddialı olduğu seçimde kimin başkan seçileceği ise merak ediliyor. Karabük Derin Haber ailesi o k üç adaya da ekranlarımızda yer vermiş ve esnafla buluşturmuştuk. Yarın saat 12.00 ile 17.00 arasında yapılacak olan seçimde son sözü Safranbolu esnafı söyleyecek. Seçimlere saatler kala üç başkan adayının son açıklamalarını sizler için derledik;

Muammer Dumaner

Geçtiğimiz aylarda Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası olağanüstü kongre kararı almış ve mevcut başkan Muammer Dumaner hakkında çeşitli iddialar ileri sürülmüştü.  Muammer Dumaner kendisi ile ilgili ileri sürülen iddiaları cevap vererek yolsuzluk yapmadığını Karabük Derin Haber arıcılığı ile esnaf ve Karabüklülere duyurmuştu. Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı korumak için olağanüstü kongre kararı aldığını ifade eden Muammer Dumaner yeni dönemde yeniden başkan o k esnaflarına hizmet etmek istediğini belirtiyor. 22 yıldır esnafın sorunları ile yakından ilgilendiğini vurgulayan Dumaner kendisini burada emanetçi o k gördüğünü ve esnaf odasını onlar için koruyup sahip çıkacağının altını çiziyor. Öte yandan 6 ay sonra yapılacak olağan kongre de Muammer Dumaner'in yeniden aday olup olmayacağı ise merak ediliyor.

Osman Kesici

Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Osman Kesici iddialı projeleri ile dikkat çekiyor. Olağanüstü kongre kararının alınmasının ardından aday olan Osman Kesici sonraki süreçte Safranbolu esnafı ile sürekli bir araya gelerek projelerini anlattı. Mevcut Başkan Muammer Dumaner hakkında ortaya çıkan iddiaları utanç verici o k değerlendiren Kesici iddialar hakkında Dumaner'in vermiş olduğu cevapları da aynı şekilde değerlendiriyor. Karabük Derin Haber ekranlarında çalışmaları ve projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Kesici başkan olduğu taktirde şeffaf bir yönetim anlayışı ile çalışacaklarını ve Safranbolu Esnaf Odası'nın bir kuruşunu kimseye yedirmeyeceğini belirtiyor. Özellikle pandemi döneminde esnafın yalnız bırakıldığını ifade eden Osman Kesici ekip arkadaşları ile birlikte yeniden birlik ve beraberliği sağlayacaklarını vurguluyor. Osman Kesici bununla beraber Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı dijitalleştireceğini belirterek esnafa sunduğu projelerle iddialı konuşuyor. Seçim çalışmaları kapsamında 4. kez Safranbolu esnafı ile bir araya geldiklerini vurgulayan Osman Kesici başkan olduğu takdirde ilk işinin Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın pencerelerini sildireceğini ve tabelayı yenileyeceğini kaydetti. Başkan adayı Osman Kesici ayrıca yarın yapılacak seçime gidemeyecek durumda olan Safranbolu esnafları için ücretsiz taksi tahsis ediyor.

Semra Uz

Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Semra Uz ise kongrenin tek kadın adayı o k rakipleriyle yarışıyor. Muammer Dumaner ve Osman Kesici'nin çekişmelerine fazla karışmayan Semra Uz aradan sıyrı k seçimi kazanmayı hedefliyor. Pandemi döneminde diğer esnaf arkadaşları gibi sahipsiz ve yalnız kaldığını ifade eden Başkan Adayı Semra Uz, pandemi ve yoklukla mücadele ederken esnaf odasında ortaya çıkan iddiaları üzülerek karşıladığını ifade ediyor. Pandemi döneminde mevcut başkan Muammer Dumaner'in yetersiz ve ilgisiz kaldığını ileri süren Semra Uz Safranbolu esnafı arasında yeniden birlik ve beraberliği sağlayacağını belirtiyor. Zor duruma düşen esnaflar için esnaf sandığı projesini ileri süren Başkan Adayı Semra Uz bununla beraber öğrencilere yeniden burs vermeye başlayacaklarını kaydetti. Başkan adayı Semra Uz bununla beraber meslek kollarının arasından bir temsilci seçeceğini temsilcilerle sürekli bir araya gelerek sorunlarını çözmek için çabalayacağını belirtiyor. Yarın yapılacak olan biri kadın 3 adayın yarıştığı seçimde demokrasi şöleni yaşanacak. Karabük Derin Haber ailesi o k başkan adaylarına başarılar diliyor, Safranbolu esnafımız için sonuçların hayırlı olmasını diliyoruz.