Safranbolu’da Cumhuriyet tartışmaları devam ediyor. Safranbolu Belediyesi’nde avukat o k görev yapan Yaşar Koç’un 29 Ekim Cuma günü sosyal medya hesabından Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yaptığı açıklamaya Cumhur İttifakı ortaklarından AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı ve MHP Safranbolu İlçe Başkanı Erkan Canözü tepki gösterdi. Safranbolu Belediyesi’nde avukat o k görev yapan Yaşar Koç 29 Ekim Cuma günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda cumhuriyetin teknik o k olmadığını ifade etmişti. Koç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet fazilettir.” Sözünü alıntılayarak cumhuriyetin bazı unsurlarının artık olmadığını belirtmişti. Yaşar Koç’un yaptığı paylaşıma tepki yağdı.  Özellikle Cumhur İttifakı ortaklarından AK Parti ve MHP Safranbolu İlçe Başkanları Belediye Başkanı Elif Köse’yi göreve çağırarak gereken cevabın verilmesini istiyor. Bununla beraber Elif Köse’nin  konuyla ilgili nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak ediliyor.

[caption id="attachment_49642" align="aligncenter" width="448"] Öte yandan Yaşar Koç’un yaptığı paylaşımı CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’ın beğenmesi ise dikkatlerden kaçmadı.[/caption]  

Yaşar Koç yaptığı açıklamada;

 "Cumhuriyet, fazilettir." (M. K. Atatürk) Fazilet demek; demokrasi demektir, hukuk devleti demektir, özgürlük demektir, laiklik demektir, milli egemenlik demektir, yurttaşlık bilinci demektir. Bu unsurlar, cumhuriyetin olmazsa olmazlarıdır. Ne yazık ki bu unsurlar ve cumhuriyet teknik o k artık yoktur. Cumhuriyet olmaksızın kutlayacağımız bir 29 Ekim’de daha; çözüm yine ve yeniden Müdafaa-i Hukuk ruhundadır.” İfadelerine yer vermişti.

“Hayretle ve Esefle İzliyoruz “

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı ise Yaşar Koç’un Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin ruhunu anlamadığını vurgulayarak Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi göreve davet etti. Başkan Sarı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; Karabük’te, Safranbolu’da ve tüm yurtta 98. yılını büyük bir coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimizin; Safranbolu Belediyesinde sözleşmeli memur statüsünde çalışan bir kişi tarafından “YOK” sayılmasını hayretle ve esefle izliyoruz.

“Saçma Bir Çağrıda Bulunmuş Olursunuz”

Siz eğer Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetinde; cumhuriyet, hukuk devleti, özgürlük, laiklik, milli egemenlik yoktur şeklinde bir açıklama yapar ve çözümün de yeniden Müdafa-i Hukuk olduğunu iddia ederseniz ağır bir ithamda ve saçma bir çağrıda bulunmuş olursunuz. Mevcut ve sarsılmaz Türkiye Cumhuriyeti devletine ve meşru hükümetine karşı sözde Müdafa-i Hukuk talebi farklı anlamlar içeren bir taleptir, asla kabul edilebilir değildir, bu çağrıyı yapan kişinin müdafa-i hukuk cemiyetinin ruhunu anlamadığı da ortadadır. Bu açıklamayı kınıyoruz. Safranbolu Belediye Başkanı Sayın Elif Köse’yi göreve davet ediyoruz

“Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Var Olacaktır”

MHP Safranbolu İlçe Başkanı Erkan Canözü ise yaptığı açıklamada ise Elif Köse’yi göreve davet ederek Yaşar Koç’a gereken cevabın verilmesini istedi. Erkan Canözü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Öncelikle geçtiğimiz hafta kutlamış olduğumuz, Cumhuriyetimizin ilanının 98. Yılı tekrar kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin 52 yıldır yılmaz savunucusu ve Türk demokrasisinin teminatıdır. Anayasamızın değiştirilemez ilk 4 maddesi Milliyetçi Hareket Partisinin teminatı altındadır. Bizlerin asla gizli bir gündemi ve kapalı kapılar altında yapılan, gizli ittifak verilen, ihanet içerikli taahhütlerimiz yoktur. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti devlet, sonsuza kadar milliyetçi, ülkücü hareket tarafından korunacak ve yüceltilecektir.

“Kifayetsiz Kişileri Tarih Haksız Çıkaracaktır”

Aksi tutum ve davranışlar sergileyerek bu konuda talihsiz açıklamalar yapan, yaptığı bu açıklamalarla hedef ve gayesi sadece halkı kışkırtmaya yönelik, neye hizmet ettiği belli olmayan kifayetsiz kişileri de tarih haksız çıkaracak, on gereken en güzel cevabı verecektir. Atatürk’ün kurduğu partinin Safranbolu Belediye Başkanı o k görev yapan Sayın Elif Köse’den yönettiği belediyenin sözleşmeli avukatı tarafından yapılan hezeyan dolu açıklamaları karşısında gereken cevabı vermesini bekliyoruz. Aksi halde kendisine gereken cevap Safranbolu halkı tarafından verilecektir.