Safranbolu su kesintisi şikayetleri ile gündeme geliyor. Safranbolu'da bazı bölgelerde yaşanan su kesintilerinin nedeni merak ediliyor. Safranbolu'da meydana gelen heyelandan dolayı yaşanan su arızası ile ilgili belediye başkanlığından açıklama yapıldı. Safranbolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada arızanın giderilmesi için çalışma ara verilmeden devam edildiği belirtildi.
Safranbolu'da son günlerde yaşanan olumsuz hava koşulları hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle yağışlı havaların meydana getirdiği doğal afetten dolayı Safranbolu'nun bazı mahalle ve yerleşkelerinde su kesintisi yaşandı. Safranbolulular yaşanan su kesintisinin ardından arızanın nedenini merak ediyordu. Safranbolu Belediyesi yaşanan su kesintisi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.
Safranbolu'da meydana gelen heyelan nedeni ile içme suyu kaynağı ile arıtma tesisi arasında arıza oluştu. Oluşan arıdan dolayı Esentepe Mahallesi, üst bölgeler ve Tokatlı Köyü'nde su kesintisi meydana geldi. Safranbolu Belediyesi'nden yapılan açıklamada söz konusu arızanın giderilmesi için ekiplerin çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiği ifade edildi.
Safranbolu Belediyesi'nden yapılan açıklamada; "03.03.2022 tarihinde Hızar içme suyu kaynağımız ile arıtma tesisimiz arasında bulunan 600 mm’lik ana ishale hattımızda heyelan nedeni oluşan arızadan dolayı Hızar kaynağımızdan su alamamaktayız.
İlçemizin su ihtiyacını diğer su kaynaklarımızdan karşılamamıza rağmen Esentepe Mahallesi, üst bölgeler ve Tokatlı Köyü’nde su kesintisi yapılmak zorunda kalınmıştır.
Ekiplerimiz arızanın giderilmesi için çalışmalarını ara vermeden yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Halkımıza duyurulur." ifadeerine yer verildi.
https://www.karabukderinhaber.com/