TEMAYÜLÜN ARDINDAN
Ak Parti geçtiğimiz hafta sonu aday adayları arasından adayını belirlemek üzere temayülünü gerçekleştirdi. 
Teşkilat sempati duyduğu ya da gönlündeki isimleri genel merkezine iletti. Bundan sonra söz genel merkezde olacak. Elbette bu noktada hem en yüksek teveccühü görerek seçilecek hem de AK Parti’nin yerel hizmetlerini en iyi temsil edecek, yerine getirecek kişiyi belirleyerek seçimlere girmek isteyecektir.
Bizler de Derin Tv ve Karabük Derin Haber ekibi olarak sabahın erken saatlerinden itibaren salondaydık. Akşam oy kullanımı sona erene kadar hemen hemen tüm aday adayları ile röportajlar yaptık. Aday adaylarının yanı sıra oy kullanmaya gelen eski vekillerden il başkanlarına diğer birçok kişiye de mikrofonlarımızı uzattık. Salondaki siyasi havayı kokladık.
NELER OLDU?
Tabii tüm gün röportajlar yaparken bir yandan da dikkatimizi çeken oldukça ilginç noktalarda oldu.
Bir kere oy kullanımında aday adaylarının isimlerini seçme yerine boş listeye isim yazılması son derece yadırgandı. Zira madem başka isimlerde yazılacak ise neden aday adaylık müracaatı kabul edildi eleştirileri dikkat çekti.
Önceki dönem milletvekillerinden Mehmet Ceylan ve Niyazi Güneş son dakikalarda salonu gelip oy kullandılar. Ama gün içinde zaman zaman oy kullanacaklara kendi isimlerinin yazılması noktasında telkinde bulunulduğu iddiaları konuşuldu.
Eskipazar en fazla aday adayı ile dikkat çekerken Ali Ünal’ın ilçe başkanlığı devam ederken amcasının aday adayı olması Ak Parti Eskipazar’da bir aileye mi hitap ediyor eleştirileri fısıldandı.
Yenice aday adaylarından Sertaş Karakaş ve Ertan Mısırlı’nın heyecanları, Yenice delegasyonu ile tek tek ilgilenmeleri gözlerden kaçmadı.
Bazı aday adaylarının trenden indiği yani partiden önceden istifa ettiği, hala daha partiye bile üye olmadıkları tepkileri duyuldu.
Aday adaylarından Gürsel Yılmaz’ın ağır başlılığı, ağabey modunda herkesle kucaklaşması, İstanbul’daki belediyecilik kariyerine olan ilgi bariz görünürken, “Safranbolu diye konuşuluyordu son dakika neden Karabük’ten aday adayı oldu, bunda bir iş var” sorgulaması da epey yapıldı.
Özkan Çetinkaya’nın uzunca yıllardır teşkilatın içinde olması, teşkilata hakimiyeti salona yansıdı. Bir orada, bir burada hemen hemen salonun her yerindeydi. Bürokrasi içerisinden gelen genç dinamik aday üst düzey bürokrat Muhammet Kamil Işık'ta buradayım, hazırım diyordu.
Salonun en heyecanlısı ise kuşkusuz Serkan Civa idi. Heyecanı yaptığımız röportaja bile yansıdı. Ancak Eskipazar halkı ile haşir neşirliğinin verdiği özgüven de bir başka dikkat çeken özelliği idi.
37 aday adayı arasında en dikkat çekici olanı ise tek bayan aday adayı Yasemin Kuzu idi. Safranbolu Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Kuzu iş hayatındaki başarısını siyasete ve Belediye’ye taşımada müthiş azimli göründü. Salondaki birçok partili ile çabucak kaynaşma gayret ve çabası vardı.
Geçtiğimiz yıl yapılan milletvekili seçimlerinin çalışkan ismi Hüseyin Gündoğdu’nun sakinliği, temkinli duruşu adeta kenarda durayım aday adaylığı sürecinin sonucunu görelim cinsindendi.

TEMAYÜLDEN SONUÇ NE ÇIKTI?
Bu kadar dikkat çeken noktaların ışığında Ak Parti temayülünün tamamı takip eden tek gazeteci olarak bana sorulan soru “Temayülden çıkan sonuç” nedir?
Bence oy kullanan kullanmayan salonda bulunanların hemen hemen tamamında, “bütün belediyeleri almalıyız ama öncelikle Karabük Belediyesi ve Safranbolu Belediyesi mutlak şart.” Beklentisi oluşmuştu.  Bunu da ancak Belediyecilik bilgisi ve tecrübesi, tabandaki karşılığı, vatandaşlardaki sempatisi, yarın seçim sathında seçimin kaderini etkileyecek geriye dönük eksileri olmayan adaylar ile başarılabileceği ortak fikir olarak ortaya çıkan sonuç oldu.
Tabi nihayetinde en sonunda yarın açıklanacak başkan adaylarının, dargınlık, kırgınlık oluşmadan diğerlerini etrafında toplayabilmesi de son derece önem arz ettiği üzerine basa basa vurgulandı.