Yenice Belediyesi tarafından hizmete sunulan Şehit Ömer Halisdemir Çıra Pazarı Sosyal Tesislerinde bulunan binanın camları kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldı. Başkan Zeki Çaylı olaya tepki gösterdi. Tesislere giriş yasaklandı. 
Devlet yatırımı yada hayırseverler tarafından yapılan sosyal yatırımlar kamuoyunun hizmetine sunuluyor. Birçok vatandaşımız tarafından memnuniyetle karşılanan yatırım bazı kişiler ise zarar vererek yağmalıyor. Özellikle ortak kullanım alanları kimi vandallar tarafından ya yakılıyor, yada camı penceresi varsa kırılıyor. Geçtiğimiz yıllarda Karabük'te bulunan yürüyen merdivenlerin camlarının kırılmasının ardından benzer bir olay da Yenice'de meydana geldi. Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ise olayın ardından sitemde bulundu.
Yenice halkının ücretsiz piknik yapması için hizmete sunulan Şehit Ömer Halisdemir Çıra Pazarı Sosyal Tesislerinde bulunan bina Vandallar tarafından tahrip edildi.  İçerisinde mescit, emzirme odası, WC'ler bulunan binanın pencereleri kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldı. Olayın ardından Yenice Belediyesi Tesislere girişleri geçici o k yasakladığını duyurdu.

"KAMU MALINA ZARAR VERENLERİ KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ"

Başkan Zeki Çaylı yaptığı açıklamada sitemde bulunarak kamu malına zarar verenleri kamuoyunun takdirine bıraktığını ifade etti.
Başkan Çaylı yaptığı açıklamada; Yenice Belediyesi o k halkımıza ücretsiz piknik yapabilmesi için hizmete sunduğumuz Şehit Ömer Halisdemir Çıra Pazarı Sosyal Tesislerinde bulunan mescit, emzirme odası ve WC’lerin bulunduğu binanın camları kimliği belirsiz kişi ve ya kişilerce saygısızca ve sorumsuzca bir davranışla kırıldı. Kamu kaynakları ile halkın yararına yapılan bir hizmetin böylesine zarar verilerek tahrip edilmesi asla kabul edilemez. Artık diyecek bir şey bulamıyoruz .Bunu yapanları Allah’a havale ediyorum. Yapılan hizmetlerimizin hepsi vatandaşlarımız içindir. Kamu malına zarar verenleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Şehit Ömer Halisdemir Çıra Pazarı Sosyal Tesislerine girişler bundan sonra geçici bir süre yasaklanmıştır. Yasak olmasına rağmen içeriye giren kişilere de belediyemizce cezai işlem uygulanacaktır.Tüm hemşehrilerime saygı, sevgi ve selamlarımı sunarım." ifadelerine yer verdi.