Yenice Belediye Başkanlığını kazanan Sertaş Karakaş aldığı oy oranı ile rakibi Zeki Çaylı'ya fark attı.

31 Mart yerel seçimlerinin başarılı isimlerinden olan Ak Parti'den seçime giren ve kazanan Sertaş Karakaş rakibini ezdi geçti. Geçtiğimiz yıllarda milletvekili aday adayı olan ancak son anda adaylığı gerçekleşmeyen Karakaş bu sefer zafer sevincini yaşadı.

Ak Parti Karabük İl Yönetim Kurulu üyesi iken Yenice Belediye Başkan adaylığı için aday adayı olmak isteyen Sertaş Karakaş kazanma hırsını ve azmini oldukça güçlü hissettirdi. İl Başkanı Ferhat Salt'a "Başkanım benim önümü açın ve benden başarı isteyin. Görün bak 15 senedir alınmayan Belediye Başkanlığını nasıl alacağım" ısrarı sonrası Başkan Salt'a uygun gördü. Aday adaylığı sürecinde yapılan tüm anketlerde ön sırada çıkması, parti içerisindeki bir çok otoritenin adaylığı konusunda antak kalması sonrası Ak Parti Genel Merkezi tarafından Ak Parti'nin Yenice Belediye Başkan adayı olarak resmen açıklandı.

Yenice'nin yeni belediye başkanı Sertaş Karakaş adaylığının açıklanması sonrası videsı arttırarak çalışmalarına hız verdi. Yenice siyasetinin gereği ne varsa hepsini yaptı. Bütün mahallelerde birlikteliği sağladı. Sempatikliği, inancı ve kazanma azmini Yenice halkına hissettirdi.  Seçimlere bir hafta kala Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da katıldığı mitinge katılım adeta seçim sonuçlarının ip uçlarını ortaya koymuştu. Son gün mitingi ise adeta şow yaptı. Binlerce seveni alanı nerede ise iki kere dolduracak kadar toplandı.

Bir çok partiden geçmişte aday olarak seçimleri kazanan, yenilmez gibi görünen mevcut başkan Zeki Çaylı 31 Mart akşamı sandıktan  ancak 1.716 oy ile çıkabildi. Yenice'nin yeni belediye başkanı Sertaş Karakaş ise yüzde 56.74 oran ve 3.590 oy ile toplam oyların yarısından fazlasını aldı. Çıkan bu sonuç ise Yenice'de Sertaş Karakaş, yenilmez görünen Zeki Çaylı'yı ezdi geçti şeklinde yorumlandı.