Karabük'te 14 Şubat Sevgililer Günü çiftler nikah dairelerine giderek özel günlerini evlenme yıldönümü ile birleştirdi. Böylece hem evlilik yıldonümünü hemde sevgililer gününü aynı güne güne denk getiren çiftler mutluluklarını Karabük Derin Haber ile paylaştı.  14 Şubat Sevgililer Günü'nde hayatlarını birleştirmek isteyen çiftler, Karabük Belediyesi Evlendirme Dairesi'ne koştu. Özel günlerini 14.02.2022 tarihine denk getirerek akılda kalıcı bir günde nikah yapmak isteyen çiftler, Karabük Belediyesi evlendirme dairesinde mutluluğa ’evet’ dedi. Özel bir tarihte evlenmenin mutluluğunu yaşayan çiftler, akrabalarının ve arkadaşlarının huzurunda hayatlarını birleştirdi. Sevgililer gününde evlilik imzasını atan genç çiftlerin mutluluğunu Karabük Derin Haber görüntülerken duygularını ekranlarda paylaştılar. Öte yandan geçtiğimiz yıllarda 14 Şubat tarihlerinde nikah salonları tıklım tıklım dolarken, bu sene nikah salonların ikişer çift nikah kıydı. Kamuoyunda son aylarda gelen üst üste zamların gençlerin evlenme talebini ertelendi şeklinde yorumlandı. Her yıl çiçekler ve hediyelik eşya satan iş yerleri günün erken saatlerinde ellerindeki ürünleri bitirirken iş yeri sahipleri bu yıl satışların nazlı olduğunu dile getirdi. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"> Bununla beraber sevgililer gününde birçok çift eşini mutlu etmek için hediyeler alırken bazı vatandaşlar ise sevgililer gününün neden kutlandığını merak ediyor.

Sevgililer günü tarihi;

Sevgililer birçok Avrupa ülkesinde Valentine’s Day o k kutlanır. Valentine Katolik bir rahiptir ve Aziz Valentin diye anılır. Aziz Valentin, aynı zamanda doktor o k çalışan bir Katolik rahipti. Milattan Sonra 3 yüzyılda İtalya’da yaşayan Valentin Roma’da rahip o k görev yapıyordu. Aziz Valentine birbirlerine aşık olan ve imparatorun yasakladığı çiftleri evlendirmesi ile ünlenmiştir. Sevenleri kavuşturan Valentine imparator Klaudius tarafından hapse gönderildi. Burada Valentin’in bilgeliğinden çok etkilenen gardiyan Asterius ile arkadaş oldu. Valentin’den kızı Julia’ya derslerinde yardım etmesini istedi. Julia kördü ve birisinin ona öğrenmesi için materyal okuması gerekiyordu. Valentin, hapishanede onu ziyarete geldiğinde onunla yaptığı çalışmalarla Julia ile arkadaş oldu. İmparator Claudius da Valentin’i affetmeyi teklif etti ve Valentin Hristiyan inancından vazgeçip Roma tanrılarına ibadet etmeyi kabul ederse onu serbest bırakacaktı. Valentin sadece inancını bırakmayı reddetmekle kalmadı, aynı zamanda İmparator Klaudius’u İsa Mesih’e iman teşvik etti. Valentin’in bu sadakati onun hayatına mal oldu. İmparator Klaudius, Valentin’in bu kararına çok kızdı ve Valentin’i ölüme mahkum etti.

Sevgililer Günü Tarihi

Öldürülmeden önce Valentin, Julia’yı İsa’ya yakın kalmaya teşvik etmek ve arkadaşı olduğu için ona teşekkür etmek için son bir not yazdı. “Valentin’den” diye notunu imzaladı. Bu not, insan Valentin’in şehit edildiği gün o k kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü’nde insan kendi sevgi dolu mesajlarını yazmaya başlama konusunda ilham verdi. Valentine 14 Şubat 270’te dövdüler, taşladılar ve kafasını keserek öldürdüler. Birçok genç çifte sevgi dolu hizmetini hatırlayan insanlar onun hayatını ve hizmetini kutlamaya başladı. Tanrı’nın insan mucizevi yollarla yardım etmek için çalıştığı bir aziz haline geldi. MS. 496’da Papa Gelasius 14 Şubat’ı Sevgililer Günü’nü resmi bayram günü o k belirledi.