Uzman kadrosu ile yangın, sel gibi afetlere anında müdahalesi, verdiği seminer ve eğitimlerle adından sıkça söz ettiren Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, tarihi ev ve konakları ziyaret etti. 
Safranbolu Belediyesi İtfaiye Ekipleri, son günlerde tarihi evlerde yaşanan yangınlar nedeniyle güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini belirtti.  Ekipler olası bir yangınla karşılaşıldığı zaman, yangının fazla büyümeden engellenebilmesi adına neler yapılabileceği konusunda bölge halkına uyarılarda bulundu.
Kültürel mirasımız olan tarihi Safranbolu Evleri'nin ahşap olması nedeniyle yangın çıkma olasılığının fazla olması ve vatandaşların itfaiye ekipleri gelene kadar doğru müdahalelerde bulunmalarının önemi vurgulandı.
Müdürlükten yapılan açıklamada, "İlçemiz ahşap evleri ile ünlü. Yangın çıkma olasılığı biraz daha fazla. Bu nedenle, belirli periyotlar halinde gerçekleştirdiğimiz uyarı çalışmalarına devam ediyoruz. Son o k çeşitli broşür ve el kitapçığı dağıtarak, alınması gereken önlemleri anlatmaya çalıştık." denildi.