Kastamonu’nun Cide ilçesinde tavuk döner yedikten sonra rahatsızlanan 9 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin ifade vermesinin ardından döner yedikleri işletme tedbir amacıyla mühürlendi.
İddiaya göre olay, Cide ilçe merkezinde faaliyet gösteren bir işletmede meydana geldi. İşletmeden tavuk döner yiyen 9 öğrenci, bir süre sonra mide bulantısı, kusma, ishal ve karın ağrısı şikayetleri yaşamaya başladı. Durumun okul idaresine bildirilmesi üzerine öğrenciler Cide Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan ilk değerlendirmede öğrencilerde gıda zehirlenmesi bulgularına rastlandı.
Öğrencilerin beyanları üzerine Cide Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile belediye ekipleri çalışma başlattı. İncelemeler kapsamında öğrencilerin yemek yediği işletmeden numune alınırken, iş yeri de tedbir amacıyla geçici süreyle mühürlendi. Tedavileri tamamlanan öğrencilerin hastaneden taburcu edildiği öğrenildi.
Yaşanan gelişmenin ardından açıklama yapan işletme sahibi Mücahit Hasan Ünlü, öğrencilerin beyanı doğrultusunda iş yerinin geçici olarak kapatıldığını belirtti. Gün içerisinde çok sayıda sipariş verdiklerini ve diğer müşterilerden benzer bir şikayet gelmediğini savunan Ünlü, iş yerinde yapılan incelemelerde olağan dışı bir durum ya da tarihi geçmiş ürüne rastlanmadığını ifade etti. Öğrencilerin farklı yerlerden de yemek yemiş olabileceğini öne süren Ünlü, alınan numunelerin sonucunu beklediklerini söyledi.
Öte yandan öğrenciler ifadelerinde, saat 12.30 sıralarında yedikleri dönerin ardından fenalaştıklarını ve okul müdürünün kendilerini hastaneye götürdüğünü anlattı.





