Telefon dolandırıcıları yine iş başında. Kendini bankacı ve astsubay o k tanıtan dolandırıcılar toplamda 37 bin 655 lirayı a k kayıp karıştı. Karabük merkeze bağlı bir köyde ve Eflani’ye bağlı bir köyde yaşayan vatandaşları dolandıran dolandırıcılar için Karabük İl Jandarma Komutanlığı soruşturma başlattı. Telefon dolandırıcıları vatandaşların korku ve güven duygularını kullanarak vatandaşları dolandırmaya devam ediyor. Kendilerini savcı, polis, asker ya da banka görevlisi o k tanıtan dolandırıcılar aradıkları kişilerin banka bilgilerini a k hesaplarındaki paraları cebe indirip ortadan kayboluyor. Durmak bilmeyen dolandırıcılar bu sefer de Karabük Merkeze bağlı bir köyde yaşayan bir vatandaşın 17 bin 655 lirasını ve Eflani’ye bağlı bir köyde yaşayan başka bir vatandaşın ise 20 bin lirasını dolandırdı. Merkeze bağlı bir köyde 20 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşen dolandırıcılık olayında vicdansız dolandırıcı kendisini banka görevlisi o k tanıttı. Köyde yaşayan vatandaşı arayarak banka hesabında şüpheli bir işlem yapıldığını ve bu işlem iptal edilmesi için hesap bilgilerini isteyen dolandırıcı hesap bilgilerini elde ettikten sonra vatandaşın 17 bin 655 lirasını dolandırdı.

“Paran Terör Örgütlerine Aktarılıyor Diye Kandırmışlar!”

 24 Ağustos 2021 tarihinde Eflani’ye bağlı bir köyde meydana gelen dolandırıcılık olayında ise kendini astsubay o k tanıtan dolandırıcı, vatandaşa; banka hesaplarından terör örgütlerine para aktarıldığını söyledi. Daha sonra paranın terör örgütlerine gitmemesi için kendi vereceği banka hesabına aktarılmasını isteyen dolandırıcı, vatandaşın 20 bin lirasını kendi hesabına havale yaptırarak ortadan kayboldu. Karabük İl Jandarma Komutanlığı telefon dolandırıcılarının tespiti ve yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.

“Hiçbir Kamu Görevlisi Sizi Cep Telefonundan Aramaz”

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada; “Bugüne kadar vatandaşlarımız dolandırıcılık olaylarına karşı birçok kez uyarılmasına rağmen dolandırıcılık olaylarının devam ettiği görülmektedir. Telefonda kendisini Asker, Polis, Savcı ve Banka görevlisi o k tanıtıp adınız veya banka hesabınız terör örgütlerine karıştı diyerek para talep eden şahıs inanılmayarak durum 112 ihbar hattına bildirilmelidir.” İfadelerine yer verildi.