Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü ve İŞKUR Engelli İstihdamı Bilinçlendirme toplantısı kapsamında kahvaltı programı düzenledi. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Karabük İŞKUR'un da katıldığı toplantıda engelli vatandaşlarımıza istihdam konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Bununla beraber TSD Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz engellilerin sorunları hakkında açıklamalarda bulundu. 

3 Aralık Dünya engelliler günü nedeni ile Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi engelli vatandaşlarımızla kahvaltı programında buluştu. Programa İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Müdürü Elif Ünsal, TSD Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz ve yönetimi ile beraber engelli vatandaşlarımız da katıldı.

Programda konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü hakkında bilgiler verdi. Yılmaz konuşmasının devamında faaliyetlerinden bahsederek; "Faaliyetlerimizin içerisinde engellilerin eğitimi, istihdam, sosyal hakları ve sosyal yaşama katkılarını hazırlamak için çalışmalar yapmaktayız. Bu sosyal çalışmaların içerisinde birde engelli arkadaşlarımıza böyle bir kahvaltı organizasyonu düzenledik." ifadelerini kullandı.

"Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Tarafından İlimizde 1402 Aileye Toplamda 2 Milyon Ücret Veriliyor"

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde devletimizin ve engelli sivil toplum örgütlerinin engellilere hizmet ederek son zamanlarda çok büyük katkı sağlamakta. Bu eğitimden istihdama evde bakıma sosyal hayata ulaşıma kadar olan çalışmalarda destekleri çok büyük. Kısaca bahsedebilirsek Karabük'te engellisine baktığından dolayı Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1402 aileye ücret veriliyor. Kişi başı 1740 lira civarında. Bu da ayda 2 milyon liraya tekabül ediyor. Yine 2022 kanunlarında engelli arkadaşlarımız var. İstihdama katılan arkadaşlarımızın destekleri var. Elbette ki eksiklikler var, noksanlıklar var. Devlet büyüklerimizle biz bunların görüşmelerini yapmaktayız. Dilekçelerimizi vermekteyiz. İstihdamın önünün biraz daha açılması bu konu da geçtiğimiz günlerde Karabük Sayın Hüseyin Avni Aksoy Bey'de bir açıklama yaptı. Bu konuda elbette ki bunlarda yapılırsa istihdama yönelik çalışmalar, eğitimdeki ufak tefek aksamalar düzenlenecektir. " ifadelerini kullandı.

Programda konuşan İŞKUR Karabük Müdürü Mustafa Çalış ise; "Bizler her zaman sizin yanınızdayız Bu anlamda gerek istihdam olsun gerek destek konusunda olsun hepinize yanınızda olduğumuzu belirtmek isterim. " şeklinde konuştu.

"İŞKUR'da 600 Tane Engelli İş Arayan Profilim Var"

Programda İŞKUR'un engelli istihdamı ile ilgili bir sunum yapan İş ve Destek Koçu Kerime Savur aktif o k 600 engellinin iş aradığını ifade etti. Savur yaptığı açıklamada; "Elimden geleni yapıyorum. Firmalarla iletişime geçerek, acil o k işe yerleştirilmesi gerekenlerle iletişime geçerek elimden geleni yapıyorum. Sizlerin de eğer bir iş arama süreciniz varsa meslek değiştirmek istiyorsanız yada bir meslek edinmek istiyorsanız İŞKUR'a gelmenizi çok isterim." şeklinde konuştu.

Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde devletin ve engelli sivil toplum örgütlerinin engellilere hizmet ederek son zamanlarda büyük katkı sağladığını belirtti. Konuşmanın ardından Başkan Yılmaz, dernek üyesi olan bedensel engelli Uğur Mutlu’ya sürpriz yaparak tekerlekli sandalye hediye etti.