Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) ülkeler arasındaki kardeşlik bağını güçlendirirken aynı zamanda ülkelerin ekonomisine ve ticaret hacmine de önemli katkılar sağlıyor. Karabüklü İş İnsanı ve Üst Düzey Yönetici Özgür Ulupınar yönetiminde yer aldığı TDMMB Türk coğrafyasında yaptığı önemli çalışmalarla aynı zamanda ülkelerin gelişmesine destek oluyor. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Ulupınar TDMMB'nin çalışmaları hakkında Karabük Derin Haber’e özel açıklamalarda bulundu. İlimizin yetiştirdiği başarılı İş İnsanı ve Üst Düzey Yönetici Özgür Ulupınar, Karabük'ün ve ülkemizin gelişmesi için çalışmalarına devam ediyor. Çeşitli ziyaretler için geçtiğimiz günlerde Ankara'ya giden Derin TV Yönetim Kurulu Başkanı Sait Alıcı Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğini ziyaret ederek Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Ulupınar'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Geçtiğimiz günlerde TMMB’nin ilimizde toplantı gerçekleştireceğini müjdeleyen Ulupınar Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin yurt dışında önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini vurguladı. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

“Türk Dünyası İle Kardeşliğimizi Dostluğumuzu Pekiştiriyoruz”

Türk Coğrafyasında bulunan ülkelerle ilişkilerimizin gelişmesi ve güncellenmesi için çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını ifade eden Özgür Ulupınar Derin TV İmtiyaz Sahibi Sait Alıcı’ya yaptığı özel açıklamada şu ifadeleri"> kullandı; “Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği o k biz zaman zaman ülkeler arası ziyaretler yapıyoruz. Kardeşliğimizi, dostluğumuzu pekiştiriyoruz. Biliyorsunuz bundan iki ay önce Kıbrıs’a gittik. Kıbrıs Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar’ı ziyaret ettik. Bununla beraber orada çeşitli ziyaretlerimiz oldu. Türkiye ile olan ilişkilerin daha genişlemesini, güncelleşmesini farklı alandaki konularımız ekonomik olsun, ticari mühendislik mimarlık alanında olsun, farklı sektörlerde olsun iş birliğini genişletmek üzere Türk Coğrafyasında ziyaretler yapıyoruz.

“Türk Coğrafyasına Hizmet Etmeye Çalışıyoruz”

Bildiğiniz gibi 14 Ocak’ta da Azerbaycan’a gittik, Bakü’ye. Bakü’de ziyaretlerimiz oldu. Orada Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı, şehir ve savunma bakanlığı ayrıyeten bizim oradaki Türk Soyu Genel Sekreterlik binamızı ziyaret ettik. Üniversiteleri ziyaret ettik. Birtakım ziyaretler yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Türk dünyası o k çok aktif faal çalışmalarımız var. İnşallah 2022 yılında 2023 yılında daha güzel çalışmaları sizlerde birlikte takip edeceksiniz, göreceksiniz. Güzel işlere Türk dünyasında Türk coğrafyasında hizmet etmeye çalışıyoruz.

“Türk Dünyası ile Karşılıklı İş Birliğini Geliştiriyoruz”

Biz Türk Dünyası o k şunu yapıyoruz özelikle. Türkiye’de yaptığımız çalışmaları örnek veriyorum Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Azerbaycan, örnek veriyorum o coğrafyadaki ülkelerimizin faydalanmalarını sağlıyoruz. Ziyaretlerimizde anlatıyoruz. Türkiye’de bu mevzuatlar vardır. Bu çalışmalar vardır. Yani o ülkede eksik kalanları tamamlıyoruz. O ülkede güzel olanlar varsa da buraya getiriyoruz. Karşılıklı iş birliğini geliştiriyoruz. Bu ülke ekonomisine, ticaretimize yansıyor. Ülke ekonomisi kalkınıyor. Mesela Türkiye’deki şirketlerimiz için o ülkede iş imkanı açılıyor. Türkiye gelişiyor, büyüyor. İkili ticari iş birliği de gelişiyor. Kardeşlik vurgusunu da yapıyoruz. Bu kardeşlik vurgusunda da ekonominin dönmesi ülkeler arasında ticareti sağlıyor, ticaret hacmini genişletiyor. Bu da bizim gibi sivil toplum kuruluşları açısından önemli. Biz bunu kar amaçlı değil, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek Buradaki maksadımız bu.”